Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέα διακοπή στη δίκη «Σπαρτιατών» - Κασιδιάρη

Νέα διακοπή για τις 31 Οκτώβρη πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης των 11 βουλευτών του εθνικιστικού μορφώματος των «Σπαρτιατών», του χρυσαυγίτη ναζιστή εγκληματία Ηλ. Κασιδιάρη και ενός δικηγόρου, που δικάζονται για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος, αφού οι «Σπαρτιάτες» ήταν το προκάλυμμα του κόμματος του Κασιδιάρη, που του είχε απαγορευτεί η κάθοδος στις εκλογές.

Θυμίζουμε ότι η προκαταρκτική εξέταση άρχισε με αφορμή τις δημόσιες καταγγελίες του προέδρου των «Σπαρτιατών» Β. Στίγκα, ο οποίος κατήγγειλε έκνομες ενέργειες στο κόμμα του, κάνοντας λόγο για «Greek Mafia» και «Δον Κορλεόνε», φωτογραφίζοντας, ουσιαστικά τον Κασιδιάρη. Βέβαια ο ίδιος είχε ευχαριστήσει και δημόσια τον ναζιστή εγκληματία και στη συνέχεια εμφανίστηκε ...οργισμένος γιατί εκείνος ήταν ο πραγματικός αρχηγός.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο χρυσαυγίτης Κασιδιάρης, καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης, ζητάει την αποφυλάκισή του με όρους, με νέα αίτησή του στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας. Υποστηρίζει ότι έχει εκτίσει το σύνολο της ποινής του, ωστόσο η εισαγγελική πρόταση εισηγείται την απόρριψη της αίτησης, αφού εκκρεμεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Επίσης, στο Εκλογοδικείο εκκρεμεί η υπόθεση της έκπτωσης των «Σπαρτιατών» από το Κοινοβούλιο, η οποία είχε αναβληθεί ώσπου να εκδοθεί η ποινική απόφαση για τους διωκόμενους βουλευτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ