Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Καταγγέλλει τη ρατσιστική επίθεση σε δομή ασυνόδευτων ανηλίκων

Τη ρατσιστική επίθεση που σημειώθηκε την Κυριακή 13 Οκτώβρη σε Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στα Σεπόλια καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας. Κατά το συγκεκριμένο περιστατικό, ομάδα ρατσιστών παραβίασε την πόρτα της Δομής, μπήκε με λοστούς στον χώρο της δομής και χτύπησε παιδιά, «δύο εκ των οποίων πήγαν στα επείγοντα». Είχε προηγηθεί παρέμβαση της Αστυνομίας, οι δυνάμεις της οποίας μετέβησαν στη δομή γιατί υπήρξαν αψιμαχίες μεταξύ προσφυγόπουλων, προσήγαγαν ανηλίκους και αποχώρησαν. Οταν κλήθηκαν εκ νέου για τη ρατσιστική επίθεση «έκαναν προσαγωγή κι άλλων παιδιών». «Η Αστυνομία ή θα χτυπάει εργαζόμενους, ή θα προσαγάγει ανήλικους», σχολιάζει το σωματείο.

Ο Σύνδεσμος επισημαίνει τις ευθύνες της κυβέρνησης, του αρμόδιου υπουργείου και της ΜΚΟ «Ευρωπαϊκή Εκφραση» (ΕΚΠΕΘΕ) για τη μεγάλη υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των δομών. Καλεί τους εργαζόμενους να είναι σε επαγρύπνηση «για να προστατεύσουμε κάθε παιδί που απειλείται» και τον λαό των Σεπολίων «να δείξει την έμπρακτη αλληλεγγύη του και να απομονώσει κάθε ρατσιστική - φασιστική φωνή». Απαιτεί από την εργοδοσία και την κυβέρνηση να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια εργαζομένων και ασυνόδευτων ανήλικων. «Είναι απόλυτα υπεύθυνοι για τη διαφύλαξη της υγείας και της σωματικής τους ακεραιότητας. Απαιτούμε άμεσα να βρεθούν και να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται και εμπλέκονται στην επίθεση εναντίον παιδιών και εργαζομένων», τονίζει το σωματείο.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών για το περιστατικό, για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της απειλής και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ