Παρασκευή 18 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θερμή συνάντηση της Αλ. Γκεβάρα με την Ομάδα Φιλίας της Βουλής

Στην Ομάδα Φιλίας της Βουλής
Στην Ομάδα Φιλίας της Βουλής
Η Αλέιδα Γκεβάρα, κόρη του Τσε, η οποία συνεχίζει την επίσκεψη στη χώρα μας, με αφορμή την πρωτοβουλία έκδοσης του συνόλου των έργων του μεγάλου Λατινοαμερικανού κομμουνιστή ηγέτη Τσε Γκεβάρα, στα Ελληνικά, μέσα από τη σημαντική συνεργασία των εκδόσεων «New Star» με το Κέντρο Μελετών «Τσε Γκεβάρα» και τον εκδοτικό οίκο «Ocean Press» είχε χτες συνάντηση με την Ομάδα Φιλίας Ελλάδας - Κούβας της Βουλής των Ελλήνων.

Την αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο πρέσβης της Κούβας Αραμις Φουέντε Ερνάντες και ο εκδότης Βελισσάριος Κοσσυβάκης, υποδέχτηκαν ο πρόεδρος της Ομάδας Κώστας Βλάσης, η Αικατερίνη Μονογυιού, η Ειρήνη Κασιμάτη, ο Γιάννης Γκιόκας και ο Φερχάτ Οζγκιούρ. Στη θερμή συνάντηση που έγινε εκφράστηκαν τα αισθήματα φιλίας ανάμεσα στους δύο λαούς, με τον πρόεδρο της Ομάδας να δηλώνει ότι η Ελλάδα ως χώρα πάντα ψηφίζει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υπέρ της άρσης του εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού της Κούβας από τις ΗΠΑ.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας τόνισε ότι ο ελληνικός λαός από την πρώτη στιγμή έτρεφε συναισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης για το Νησί της Επανάστασης και σταθερά και αταλάντευτα το ΚΚΕ απαιτεί την άρση του αποκλεισμού όπως και το να βγει η Κούβα από τον κατάλογο των χωρών «χορηγών της τρομοκρατίας» που έχουν ορίσει οι ΗΠΑ. Υπογράμμισε ότι υπερασπίζεται το δικαίωμα των λαών να επιλέγουν οι ίδιοι τον δρόμο της οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής ανάπτυξής τους και ότι η Κουβανική Επανάσταση αποτελεί φάρο για όλους τους αγωνιζόμενους λαούς.

Στο Επιμορφωτικό Κέντρο «Χαρίλαος Φλωράκης»
Στο Επιμορφωτικό Κέντρο «Χαρίλαος Φλωράκης»
Η Αλέιδα Γκεβάρα επισκέφτηκε το απόγευμα το Επιμορφωτικό Κέντρο «Χαρίλαος Φλωράκης» (ΕΚΧΦ) στο Χαλάνδρι, όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του Επιμορφωτικού Κέντρου καθώς και για τη συμβολή του Χαρίλαου Φλωράκη στο ελληνικό και στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα.

Στη συνάντηση τονίστηκε η σημασία που έχουν η διαφύλαξη και η διάδοση στις νέες γενιές των αρχειακών υλικών του παγκόσμιου κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος. Το καθήκον αυτό θα συνεχίσουν να υλοποιούν με συνέπεια τόσο το Τμήμα Αρχείου της ΚΕ του ΚΚΕ, όσο και το Κέντρο Μελετών «Τσε Γκεβάρα», όπως ειπώθηκε.

Αύριο Σάββατο 19 Οκτώβρη το απόγευμα θα παρευρεθεί σε εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στη Λαμία και την Κυριακή 20 Οκτώβρη θα επισκεφθεί το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στην Καισαριανή και το Σκοπευτήριο, σημείο εκτέλεσης των 200 ηρωικών κομμουνιστών από τους Γερμανούς κατακτητές την 1η Μαΐου 1944.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ