Παρασκευή 25 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Πληθαίνουν τα σωματεία που δίνουν το «παρών» στη μεγάλη Πανελλαδική Σύσκεψη

Στις 9 και 10 Νοέμβρη στο κλειστό γήπεδο Γαλατσίου θα χτυπά η καρδιά της οργανωμένης εργατικής τάξης

Μέσα στο αγωνιστικό κλίμα που διαμορφώνουν οι κλαδικές κινητοποιήσεις και η προετοιμασία της πανεργατικής απεργίας, πλήθος συνδικάτων δηλώνουν «παρών» στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΠΑΜΕ. Η Σύσκεψη θα γίνει στις 9 και 10 Νοέμβρη στην Αθήνα, στο κλειστό γήπεδο Γαλατσίου, κάτω από το σύνθημα: «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, στον δρόμο της ανατροπής». Στο φόντο των αγωνιστικών διαθέσεων που αποτυπώνονται στις πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, η Σύσκεψη δίνει το έναυσμα για να ξεδιπλωθεί γόνιμος διάλογος σε συνδικάτα και συνδικαλιστές γύρω από την ανασύνταξη του κινήματος, τον προσανατολισμό της πάλης και της διεκδίκησης.

Ηδη, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που έχουν αποφασίσει τη συμμετοχή τους ξεπερνούν τις 250, ενώ ο σχετικός κατάλογος καθημερινά μεγαλώνει.

Στόχος της πρωτοβουλίας, η οποία συμπίπτει με τα 25 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΜΕ, είναι η μεταφορά πείρας από την αγωνιστική δράση των σωματείων, η διαμόρφωση πλαισίου πάλης και δράσης, η οργάνωση της αντεπίθεσης. Ηδη, λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση της ανακοίνωσης του ΠΑΜΕ, δεκάδες σωματεία αποφασίζουν τη συμμετοχή τους, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική που έχει το ΠΑΜΕ στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Στο πλαίσιο μάλιστα της διεθνιστικής αλληλεγγύης στους εργάτες και στους λαούς του κόσμου, στην Πανελλαδική Σύσκεψη θα συμμετάσχουν μεγάλος αριθμός συνδικαλιστών από το εξωτερικό, η ηγεσία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας και συνδικάτα που ανέπτυξαν μεγάλους και σημαντικούς αγώνες σε μια σειρά από χώρες όλου του κόσμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ