Παρασκευή 25 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΕ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Ελπιδοφόρα αποτελέσματα, με πρωτιές και αυξημένη συμμετοχή

Με αύξηση συμμετοχής, σημαντικές πρωτιές και βελτίωση των συσχετισμών για τις ταξικές δυνάμεις συνεχίζονται οι αρχαιρεσίες σε μια σειρά σωματεία σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα με την οργάνωση της πάλης μπροστά στη μεγάλη απεργία της 20ής Νοέμβρη, οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και συγκροτούν τα ταξικά ψηφοδέλτια στις αρχαιρεσίες δίνουν τη μάχη για την αλλαγή των συσχετισμών, με αρκετά ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Πρώτη φορά πρώτη δύναμη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Σημαντική είναι η πρωτιά που απέσπασε το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών» στην Ενωση Εργαζομένων του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Κρήτης. Πιο συγκεκριμένα, η ΑΣΥ πήρε 261 ψήφους, από 117 στις προηγούμενες εκλογές, και 5 έδρες, από 2 που είχε μέχρι τώρα. Επίσης έλαβε 202 ψήφους, από 74, για το ΝΤ ΑΔΕΔΥ - ΠΟΕΔΗΝ, εκλέγοντας 4 εκπροσώπους από 2.

«Η ανάδειξη της "Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών" σε πλειοψηφούσα παράταξη σηματοδοτεί αλλαγή σε αγωνιστική κατεύθυνση, με κριτήριο τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Συνολικά το αποτέλεσμα είναι θετικό προς όφελος των εργαζομένων που απάντησαν αγωνιστικά και στην κάλπη στα σχέδια κυβέρνησης, υπουργείου και διοίκησης», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΣΥ, δίνοντας αγωνιστικό ραντεβού στο παγκρήτιο συλλαλητήριο για την Υγεία στις 6 Νοέμβρη (5.30 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας) και στην πανεργατική απεργία στις 20 Νοέμβρη.

Αύξηση συμμετοχής κατά 55% στη Χημική Βιομηχανία Αττικής

Με σημαντική αύξηση των εργαζομένων που ψήφισαν ολοκληρώθηκαν και οι αρχαιρεσίες της Πανελλαδικής Ενωσης Ελαιουργοσαπωνοποιών και Προσωπικού Χημικής Βιομηχανίας Αττικής. Στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης και εκπροσώπων στα δευτεροβάθμια όργανα πήραν μέρος 773 εργαζόμενοι. «Το συνδικάτο μας βγαίνει από αυτήν τη διαδικασία πιο μεγάλο, πιο δυνατό, πιο συσπειρωμένο, με μέλη σε περισσότερα εργοστάσια σε όλη την Αττική», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Ενωση. Οπως αναφέρει, η αύξηση σε συμμετέχοντες αγγίζει το 55%, ενώ οι εργαζόμενοι που ψήφισαν προέρχονται από περισσότερα από 30 εργοστάσια του κλάδου, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων («Alpla», «Vitex», «Durostick», «Vivechrom», «Rolco», «Colgate - Palmolive», «E. Pairis», «Vernilac», «Minerva», «Flora», «Papoutsanis», «Unilever» κ.ο.κ.). «Το επόμενο διάστημα θα δώσουμε τις μάχες μας με καλύτερους όρους. Ξεκινάμε με τη δημιουργία Σωματειακών Επιτροπών σε κάθε εργοστάσιο και προετοιμαζόμαστε για γενικευμένη απεργιακή απάντηση στην πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας και του πολέμου τους», τονίζει το σωματείο.

Πρώτη δύναμη στον ΣΕΠΕ Θήβας

Πρώτη δύναμη στις εκλογές του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θήβας «Πίνδαρος» αναδείχθηκε η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών», επίσης για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 168 ατόμων που ψήφισαν η ΑΣΕ έλαβε 61 ψήφους και 3 έδρες στο νέο ΔΣ, έναντι 57 ψήφων και 3 εδρών της ΔΗΣΥ και 28 ψήφων και 1 έδρας των «Παρεμβάσεων». Να σημειωθεί ότι στις εκλογές του 2023 το ψηφοδέλτιο της ΑΣΕ είχε λάβει 23 ψήφους, χωρίς έδρα στο ΔΣ του Συλλόγου.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΣΕ χαιρετίζει το αποτέλεσμα, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς που τη στήριξαν με την ψήφο τους και τονίζοντας ότι το αποτέλεσμα «φανερώνει την ανερχόμενη δυναμική της "Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών", τη δύναμη των εκπαιδευτικών και τη βαθιά ανάγκη για την ύπαρξη ενός σωματείου διεκδικητικού, ζωντανού και ανεξάρτητου από τα κυβερνητικά προστάγματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ