Παρασκευή 25 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Καταγγέλλει τις «εθελούσιες» αποχωρήσεις στη «Unilever»

Τη μείωση προσωπικού που επιχειρεί η «Unilever» μέσα από «εθελούσια αποχώρηση» δεκάδων εργαζομένων καταγγέλλει η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών. Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι από τις αρχές του έτους η πολυεθνική είχε ανακοινώσει 7.500 απολύσεις παγκοσμίως, εκ των οποίων οι 3.500 στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό, τον περασμένο Σεπτέμβρη ανακοινώθηκαν από την εταιρεία στην Ελλάδα 75 «εθελούσιες» αποχωρήσεις και μεταφορά άλλων 15 εργαζομένων σε εργολάβο - συνεργάτη της.

«Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι τα μονοπώλια προκειμένου να υπερασπίσουν την κερδοφορία τους δεν υπολογίζουν τους εργαζόμενους, γι' αυτούς άλλωστε είμαστε αναλώσιμοι, καθώς το κυνήγι του μεγαλύτερου δυνατού κέρδους απαιτεί την περιστολή των δικαιωμάτων μας», τονίζει η Ομοσπονδία. Επισημαίνει ότι οι απολύσεις που σχεδιάζονται με τον μανδύα της «εθελούσιας εξόδου» θα πετάξουν δεκάδες εργαζόμενους στην ανεργία, ενώ θα αυξήσουν τον φόρτο εργασίας για όσους παραμείνουν στις θέσεις τους. Παράλληλα, η Ομοσπονδία στηλιτεύει τη στάση του σωματείου στον όμιλο, το οποίο «αντί να μπει μπροστά οργανώνοντας την πάλη τους για να αποκρουστεί αυτή η επίθεση της εργοδοσίας, παριστάνει τον πλασιέ της εταιρείας παζαρεύοντας τα δήθεν προνόμια μιας εθελούσιας εξόδου».

«Σας καλούμε όλους και όλες να πάρετε την υπόθεση στα χέρια σας και να αντιπαλέψετε αυτούς τους αντεργατικούς σχεδιασμούς της εργοδοσίας», τονίζει απευθυνόμενη στους εργαζόμενους. «Η δύναμή σας βρίσκεται στην οργάνωση, η ελπίδα σας είναι στον αγώνα. Ενα πρώτο βήμα μπορεί και πρέπει να είναι η μαζική συμμετοχή σας στη Γενική πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου», προσθέτει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ