Τετάρτη 22 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΤΑΚΗΣ
«Αγωνιστείτε, μέχρι τη δικαίωση... »

Εάν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των πληγέντων αγροτών, ο Τύρναβος θα πτωχεύσει. Αυτό επισήμαναν οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αντιμετώπισης Ζημιών Παγετού, των φορέων και οι αγρότες του Τυρνάβου κατά τις συναντήσεις που είχε μαζί τους κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γ. Πατάκη, ευρωβουλευτή του Κόμματος και το Ν. Κούβελα, γραμματέα της Αχτιδικής Επιτροπής Τυρνάβου του ΚΚΕ που επισκέφτηκε την επαρχία.

Στη συνάντηση που είχε με τη Συντονιστική Επιτροπή και τους εκπροσώπους των φορέων το κλιμάκιο του ΚΚΕ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου, συμμετείχαν, μεταξύ των άλλων, ο δήμαρχος Τυρνάβου Στ. Δόβας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Β. Γούλας, ο Χρ. Κιτσίδης, επικεφαλής της «Αγωνιστικής Δημοτικής Συνεργασίας», εκπρόσωποι της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού, του ΑΣΕΠΟΠ κ.ά. Στη συνέχεια το κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφτηκε τα χωριά Δένδρα και Πλατανούλια.

Μιλώντας στις συναντήσεις που έγιναν, ο Γ. Πατάκης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του ΚΚΕ για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των πληγέντων αγροτών της επαρχίας Τυρνάβου. Κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να ικανοποιήσει αυτά τα αιτήματα και υπερτόνισε ότι οι αγρότες και οι φορείς του Τυρνάβου πρέπει να συντονίσουν την αγωνιστική τους δράση και να παλέψουν για να τα διεκδικήσουν. Και καταλήγοντας ο Γ. Πατάκης υπογράμμισε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ σ' αυτόν τον αγώνα.

Οργή και αγανάκτηση

Στο χωριό Πλατανούλια της επαρχίας Τυρνάβου, όπου βρέθηκε ο «Ρ», κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κλιμακίου του ΚΚΕ, κυρίαρχο θέμα συζήτησης των αγροτών είναι η κυβερνητική επιχείρηση κοροϊδίας σε βάρος τους. Είναι ιδιαίτερα οργισμένοι και αγανακτισμένοι με την αφερεγγυότητα της κυβέρνησης και με τις μεθοδεύσεις σε βάρος τους.

Στο καφενείο του χωριού συναντάμε τον Κ. Ρίζο, πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Δένδρων και τους αγρότες Ν. Γκανάτσιο και Χρ. Ψαθά. Μας μιλούν για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, για την αφραγκία που υπάρχει και το πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν φέτος οι οικογένειες των οποίων καταστράφηκε η παραγωγή και το κεφάλαιό τους εξαιτίας του παγετού, με αποτέλεσμα να μην έχουν καμία πηγή εισοδήματος. Οπως οι ίδιοι λένε, εάν δε δοθούν δίκαιες αποζημιώσεις στο 100% των καταστροφών, η κυβέρνηση θα καταδικάσει σε φτώχεια και πείνα την επαρχία Τυρνάβου.

Κι η απάντηση που παίρνουν από τον Γ. Πατάκη είναι ότι μόνο με τον αγώνα θα βρουν το δίκιο τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ