Τετάρτη 22 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Επίσκεψη... «άνευ αντικρίσματος»

ΛΑΜΙΑ (του ανταποκριτή μας).--

Υποσχέσεις «άνευ αντικρίσματος» και δεσμεύσεων περιλάμβανε η ξαφνική επίσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλου στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς στη Λαμία. Μία επίσκεψη ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, περισσότερο τόνωσης του ηθικού των κυβερνητικών υποψηφίων και «αρχόντων» και γενικολογίες για το Γ' ΚΠΣ. Δηλαδή, «μια φιέστα» από αυτές τις συνηθισμένες στην οποία βέβαια συμμετείχαν και οι «κολαούζοι» της εξουσίας και της αντιπολίτευσης (αξιωματικής) που ποντάρουν στις οποίες εξαγγελίες του τάδε ή δείνα υπουργού για να κάνουν με τη σειρά τους παιχνίδι.

Με τέτοια επίσκεψη την επιδίωκαν πώς και πώς οι κυβερνητικοί, δημοτικοί νομαρχιακοί, βουλευτές, αλλά και... συνδικαλιστές. Δοθείσης, της ευκαιρίας ο Α. Τσοχατζόπουλος «πετάχτηκε» μέχρι και τη Λάρυμνα, στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, αφού και εκεί οι εκλογές στο σωματείο ζυγώνουν. Βέβαια, και στους μεν και στους δε, οι όποιες υποσχέσεις ή δεσμεύσεις συνοδεύονταν πάντα από τις δεσμεύσεις της ελεύθερης οικονομίας της αγοράς, δηλαδή τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου και των ευρωπαϊκών δεδομένων.

Ετσι και η ΛΑΡΚΟ, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, πρέπει να προσαρμοστεί στα δεδομένα των πολυεθνικών του κλάδου, δηλαδή να προχωρήσει η ιδιωτικοποίησή της αφού ρυθμιστούν πρώτα δύο τρεις εκκρεμότητες, όπως η τιμή του ρεύματος που όπως είπε θα παραμείνει η ίδια μέχρι το 2006 και αρνήθηκε σύνδεση τιμής ρεύματος) και τιμής νικελίου, τα χρέη (κάπου 27 δισεκατομμύρια δραχμές) και κάποιες επενδύσεις, για τις οποίες ο Α. Τσοχατζόπουλος είπε ότι θα ενταχθεί στο Γ' ΚΠΣ η εταιρία, αλλά για επενδύσεις μόνο στα ηλεκτροκάμινα). Τουτέστιν σημαίνει ότι μόλις το «φιλέτο» είναι έτοιμο, θα αναζητηθεί και ο στρατηγικός επενδυτής να το κατασπαράξει...

Οπως δήλωσε στο «Ρ» ο γραμματέας του σωματείου της ΛΑΡΚΟ, Γ. Ρούσης, «η επίσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης που τον έφεραν σαν σωτήρα και τα όσα είπε μας βάζουν σε μεγαλύτερη ανησυχία αφού τα θέματα που έθιξε είναι σημαντικά για την πορεία της εταιρίας και των εργαζομένων. Γι' αυτό σαν εργαζόμενοι μετά από αυτή την επίσκεψη, έχουμε ένα λόγο παραπάνω ανησυχίας και ανασφάλειας. Γνωρίζοντας την πολιτική βούληση ξεπουλήματος, μέσω των ιδιωτικοποιήσεων, της κυβέρνησης, καλούμε τους εργαζόμενους να σφυρηλατήσουν την ενότητά τους και να συσπειρωθούν σε ταξική κατεύθυνση για τη σωτηρία της ΛΑΡΚΟ. Για ΛΑΡΚΟ 100% δημόσια. Ενόψει των εκλογών στο σωματείο, να καταδικάσουν με την ψήφο τους τις συμβιβασμένες ηγεσίες ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ για να μπει φρένο στις αντεργατικές επιδιώξεις κυβέρνησης - κεφαλαίου και των φερεφώνων της.


Γ. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ