Τετάρτη 22 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΦΑΛΚΟΝ»
Στην Εθνική παραπέμπει για αποζημιώσεις η Ολυμπιακή

Οι αντιδράσεις των πληρεξούσιων δικηγόρων των οικογενειών των θυμάτων του πρωθυπουργικού «Φάλκον» για τη μη καταβολή αποζημιώσεων από την «Ολυμπιακή Αεροπορία» συνεχίστηκαν και χτες, κατά τη διάρκεια της δίκης στο Ε' Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας. Ο δικηγόρος Ι. Μανιάτης, εκπροσωπώντας το διπλωμάτη Γρ. Παπαδόπουλο, ο οποίος μετά το τραγικό δυστύχημα παρέμεινε φυτό και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα στο εξωτερικό, δήλωσε ότι ο πελάτης του είναι έξαλλος με την απόφαση της ΟΑ να αποζημιώσει εξωδικαστικά μόνο την οικογένεια του άτυχου αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιάννου Κρανιδιώτη, που σκοτώθηκε μαζί με το γιο του Νίκο, αλλά όχι και τις οικογένειες των υπόλοιπων πέντε θυμάτων.

Η ΟΑ από την πλευρά της ανακοίνωσε χτες ότι «αποκλειστική υποχρέωση αποζημίωσης των παθόντων, έχει η ασφαλιστική εταιρία Εθνική Ασφαλιστική ΑΕΓΑ, στην οποία είναι ασφαλισμένα τα αεροσκάφη, τα πληρώματα και οι επιβάτες που διακινούνται με την ΟΑ, με αντασφαλιστές τους ΗΕΑΤΗ του Λονδίνου, βάσει υφισταμένης ασφαλιστικής σύμβασης». Προσθέτει δε ότι «σύμφωνα με την υπάρχουσα ασφαλιστική σύμβαση, καλύπτονται απόλυτα οι όποιες αγωγικές απαιτήσεις των θυμάτων του ατυχήματος του FALCON» και ότι «η ικανοποίηση των αγωγικών αυτών αιτημάτων αφορά διαφορά μεταξύ των θυμάτων και της Εθνικής Ασφαλιστικής ΑΕΓΑ και όχι της ΟΑ και αυτό γιατί η υποχρεωτική καταβολή αποζημιώσεων είναι ανεξάρτητη οποιασδήποτε υπαιτιότητας του ατυχήματος ή μη».

Κατά τη χτεσινή ακροαματική διαδικασία κατέθεσε ως μάρτυρας ο χειριστής της ΟΑ Γερ. Αλυσσανδράκης, ο οποίος είχε πετάξει με το μοιραίο «Φάλκον» μια μέρα πριν από το πολύνεκρο δυστύχημα. Οπως, είπε, κατά την πτήση εκείνη ποτέ δεν είχε ανάψει η ενδεικτική λυχνία «Pitch feel». Ανέφερε, επίσης, ότι υπήρχε πρόβλημα στον αυτόματο πιλότο, ενώ επέρριψε ευθύνες στην κατασκευάστρια εταιρία «Ντασό» γιατί το συνοδευτικό εγχειρίδιο του αεροσκάφους ήταν περίπλοκο με συνέπεια να μην έχουν μεταφραστεί σωστά οι ενδείξεις των διαφόρων συστημάτων και να μην τις αναγνωρίζουν οι πιλότοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ