Τετάρτη 22 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πλημμύρες και πάλι στο μετρό της Αθήνας

Η ξαφνική χτεσινή νεροποντή δημιούργησε αρκετά προβλήματα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, μεταξύ των οποίων και σε τρεις σταθμούς του μετρό, με πιο σημαντικά αυτά του σταθμού του Μεταξουργείου, όπου τα νερά έφτασαν μέχρι την πλατφόρμα των επιβατών, μέρος της οποίας έκλεισε για μερικές ώρες, προκειμένου να καθαριστεί.

Προβλήματα, επίσης, σημειώθηκαν και στο σταθμό Αττική, όπου ένα ασανσέρ σταμάτησε να λειτουργεί για μερικές ώρες, αλλά και στο σταθμό της Ομόνοιας, όπου τα νερά μπήκαν στο πρώτο επίπεδο, δηλαδή στους χώρους εξυπηρέτησης των επιβατών.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους της «Αττικό Μετρό», για τα προβλήματα που σημειώθηκαν στο σταθμό της Ομόνοιας, υπαίτια είναι μια τρύπα που έχει ανοίξει η Αρχαιολογική Υπηρεσία. Επίσης, οι ίδιοι πρόσθεταν ότι τα προβλήματα δεν πείραξαν καθόλου τις γραμμές του μετρό, που όλη τη διάρκεια της νεροποντής συνέχιζε κανονικά τα δρομολόγιά του.

Πρέπει, πάντως, να επισημάνουμε ότι και παλιότερα υπήρξαν ανάλογα προβλήματα σε διάφορους σταθμούς του μετρό και ότι τότε η «Αττικό Μετρό», με ανακοίνωσή της, παραδέχτηκε πως τα προβλήματα αυτά οφείλονταν σε κατασκευαστικές ατέλειες (κατασκευαστική αστοχία στις μεμβράνες στεγανοποίησης), υποστηρίζοντας ότι είχαν επιβληθεί πρόστιμα στους εργολάβους, οι οποίοι θα έπρεπε με δικά τους έξοδα να τις επιδιορθώσουν...

Πρέπει να σημειώσουμε ακόμη ότι κατά τη διάρκεια της νεροποντής η Πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση νερών από υπόγεια του κέντρου της Αθήνας και της Κηφισιάς, πολλά κυκλοφοριακά προβλήματα δημιουργήθηκαν σε διάφορους δρόμους και κυρίως στη Λεωφ. Κατεχάκη, ενώ έγινε πρόσκαιρη διακοπή ρεύματος στην περιοχή της Ομόνοιας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η αστάθεια του καιρού αναμένεται να διατηρηθεί και σήμερα, ενώ από αύριο Πέμπτη και μέχρι το τέλος της βδομάδας αναμένεται να επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ