Τετάρτη 22 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Εν κρυπτώ οι οικοδομικές τους άδειες!

Εν κρυπτώ και παραβύστω θα δίδονται οι οικοδομικές άδειες για όλες τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, με προφανή κυβερνητικό στόχο να μην μπορούν οι ενδιαφερόμενοι πολίτες και φορείς να προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη, όταν αυτές παραβιάζουν κατάφωρα τους οικοδομικούς κανονισμούς!

Αυτό, ούτε λίγο - ούτε πολύ, προβλέπει η υπουργική Απόφαση 57709 της υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου, που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ 583 (τεύχος Β`), με ημερομηνία 13 Μάη.

Πιο συγκεκριμένα, η Υπουργική Απόφαση προβλέπει ότι «δεν απαιτείται η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των Αποφάσεων υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, με τις οποίες χορηγούνται οι οικοδομικές άδειες των Ολυμπιακών Εργων και σχετικών εγκαταστάσεων». Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, προκειμένου να νομιμοποιήσει την απόφασή της αυτή, επικαλείται «το γεγονός ότι οι οικοδομικές άδειες είναι ατομικές πράξεις και ότι από το άρθρο 5 του Ν. 2730/99 δεν προβλέπεται η δημοσίευση των οικοδομικών αδειών στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως». Δηλαδή, η υπουργός προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, υποβιβάζοντας τις άδειες για τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, που επηρεάζουν ευρύτερες περιοχές του Λεκανοπεδίου, και τις συγκρίνει με οποιεσδήποτε άδειες κάποιων ιδιωτών, που θέλουν να κατασκευάσουν κάποιο μονοώροφο ή διώροφο σπίτι!..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ