Παρασκευή 24 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διαμαρτυρία για το ξεπούλημα της Ακτής Βάρκιζας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνει την Κυριακή στις 6.30 μ.μ. η Συντονιστική Επιτροπή για τη Διάσωση της Παραλίας Σαρωνικού, καθώς η θυγατρική του ΕΟΤ, η Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ ετοιμάζεται να παραδώσει και την ακτή αυτή, μαζί με τον πλούσιο εξοπλισμό της, μετά τις 26 του Μάη, σε εταιρία με επικεφαλής το πρώην μέλος του ΔΣ του ΕΟΤ και νυν πρόεδρο της «Γκρίνπις» Γ. Βερνίκο, για μόλις 59 εκατ. δρχ. τον πρώτο χρόνο. Μάλιστα, με το ίδιο αντίτιμο, μαζί με την ακτή του ΕΟΤ, παραχωρείται και δικαίωμα προτίμησης στη διπλανή ελεύθερη ανατολική παραλία της Βάρκιζας και το συνεχόμενο λόφο, έκτασης 141,4 στρεμμάτων, στην οποία σχεδιάζεται η ανέγερση ξενοδοχείου!

Κι όλα αυτά, παρά τη δίωξη που έχει ασκήσει ο εισαγγελέας κατά του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΑ ΑΕ για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, σχετικά με το σκανδαλώδη διαγωνισμό για την παραχώρηση των πέντε ακτών του ΕΟΤ. Ετσι, μέχρι τώρα έχουν ήδη παραδοθεί οι Ακτές Αλίμου και Βουλιαγμένης στην κοινοπραξία «Αττικές Ακτές» και οι Ακτές Α' και Β' Βούλας στην κοινοπραξία «Βερνίκος - Κότερα»

Οπως καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή, μέχρι στιγμής χάρις στους αγώνες των κατοίκων οι επιχειρηματίες δεν κατόρθωσαν να υλοποιήσουν τα βάρβαρα σχέδιά τους, αλλά παρ' όλα αυτά, έκοψαν δέντρα στην Ακτή Βουλιαγμένης, ενώ στη Β' Ακτή Βούλας γίνεται συστηματική σφαγή δέντρων, έγινε «τυχαία» πυρκαγιά μετά από έκρηξη που άκουσαν όλοι οι περίοικοι.

Το όμορφο περιβάλλον και η ηρεμία της ακτής της Βάρκιζας - τονίζει επίσης - θα χαθεί για πάντα και θα δώσει τη θέση του στην περιβαλλοντική καταστροφή και την εμπορευματοποίηση. Ακόμη κι αν δεν ακριβύνει το εισιτήριο, θα πληρώνει κανείς ξεχωριστά 100 δρχ. για το πάρκινγκ και 500 δρχ. για μια ομπρέλα - ξαπλώστρα ή ακόμα για μια... καρέκλα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ