Παρασκευή 24 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απομεινάρι μισαλλοδοξίας

Στη μαρτυρική πόλη του Διστόμου, δίπλα στο μνημείο των δολοφονηθέντων κατοίκων του από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, υπάρχει ένα άλλο μνημείο - μισαλλοδοξίας αυτό - που έχει στηθεί εδώ και 50 χρόνια, από τους «νικητές» του Εμφυλίου, το δοσίλογο, δηλαδή, μετεμφυλιακό κράτος, για τους ...«πεσόντες από τους κομμουνιστοσυμμορίτες». Στην πορεία, η πλάκα άλλαξε και έγραψαν επάνω: «Για τους πεσόντες από τους ...ΕΑΜοκομμουνιστές»! Η αναρτημένη αυτή πλάκα αποτελεί ντροπή για την πόλη με τα εκατοντάδες θύματα της φασιστικής - ναζιστικής θηριωδίας και βαρβαρότητας, το μαρτυρικό Δίστομο.

Ομως, ο σημερινός δήμαρχος Διστόμου (εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ) δεν τολμά να αντιπαραταχθεί στις μισαλλόδοξες αυτές ενέργειες, για «ευνόητους λόγους». Ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Λ. Αποστολίδης, που παραβρέθηκε στην επετειακή εκδήλωση στον Καρακόλιθο, όταν τέθηκε το ζήτημα, είπε ότι δε γνώριζε(!) την ύπαρξη του μισαλλόδοξου αυτού «μνημείου». Τώρα που έμαθε, άραγε, τι θα κάνει;

Πάντως, τις επόμενες μέρες, σχετική πρωτοβουλία αναμένεται να εκδηλωθεί από το Παράρτημα Λιβαδειάς της ΠΕΑΕΑ, ώστε να τελειώνει η πρόκληση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ