Κυριακή 26 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Αμέριστη συμπαράσταση στον παλαιστινιακό λαό

Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τον Μ. Μπαρακί, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Χαντάς» του ισραηλινού Κοινοβουλίου και εκπροσώπους της Παλαιστινιακής Παροικίας στην Ελλάδα

Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και τον Ηλία Λέγγερη μέλος της ΚΕ, συναντήθηκε χτες στα γραφεία της ΚΕ στον Περισσό με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του πολιτικού συνασπισμού «Χαντάς» στην ισραηλινή Βουλή, Μοχάμαντ Μπαρακί, και τον πρόεδρο και το γραμματέα της Παλαιστινιακής Παροικίας στην Ελλάδα, Σοχίλ Σαμπάχ και Μοχάμαντ Ελ - Σαΐντ αντίστοιχα.

Η Αλέκα Παπαρήγα αναφέρθηκε στους αγώνες του προοδευτικού και φιλειρηνικού κινήματος μέσα στο Ισραήλ, τον ιδιαίτερο ρόλο που έχει σ' αυτές τις κινητοποιήσεις και τη στάση αρχών που κρατάει στις πολύ δύσκολες σημερινές συνθήκες το ΚΚ Ισραήλ, απαιτώντας να σταματήσει η ισραηλινή κατοχή στα παλαιστινιακά εδάφη και να αποκτήσει ο παλαιστινιακός λαός το δικό ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Ενημέρωσε για τις κινητοποιήσεις και τις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό, που πραγματοποιούνται όλο αυτό το διάστημα σ' όλη την Ελλάδα, με πρωτοβουλίες του ΚΚΕ και του φιλειρηνικού κινήματος, και τόνισε την ανάγκη να ενισχυθούν ακόμα παραπέρα οι εκδηλώσεις συμπαράστασης προς τον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης και με τις επισκέψεις περισσότερων αποστολών από τις μαζικές οργανώσεις της Ελλάδας, κοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών κλπ. Εξέφρασε επίσης την αλληλεγγύη του ΚΚΕ προς τον ηγέτη της «Φατάχ» στα Κατεχόμενα, Μαρουάν Μπαργκουτί, που συνελήφθη και κρατείται σε ισραηλινές φυλακές υπό απαράδεκτες συνθήκες και τόνισε την ανάγκη ανάληψης συντονισμένης δράσης για την απελευθέρωσή του. Η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε για ακόμα μια φορά, ότι η νίκη του παλαιστινιακού λαού δε θα είναι απλά μια νίκη κατά της αντιδραστικής πολιτικής του Σαρόν, αλλά θα είναι και η πρώτη μεγάλη νίκη κατά του ιμπεριαλισμού στον 21ο αιώνα.

Από την πλευρά του ο Μοχάμαντ Μπαρακί, ενημέρωσε για τον αγώνα των προοδευτικών και αριστερών κομμάτων και του φιλειρηνικού κινήματος μέσα στο Ισραήλ για να τερματιστούν οι στρατιωτικές επιθέσεις και η κατοχή. Αναφέρθηκε στις εξελίξεις που σημειώνονται μέσα στον κυβερνητικό συνασπισμό και στην πολιτική των ΗΠΑ, που έχουν ως κύριο στόχο να ασκήσουν ασφυκτικές πιέσεις για υποχωρήσεις στην Παλαιστινιακή Αρχή. Τέλος, ο Μ. Μπαρακί, μετέφερε τον προσωπικό χαιρετισμό του Γιασέρ Αραφάτ προς την Αλέκα Παπαρήγα και το ΚΚΕ, για τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους προς το δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ