Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Ι. ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ»
Στο πλευρό της τα ΜΑΤ!

Η απεργία διαρκείας των εργαζομένων συνεχίζεται από το ΕΚΘ, μετά από την κήρυξή της ως «παράνομη και καταχρηστική»

Μια διμοιρία ΜΑΤ έθεσε χτες το πρωί η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης στη διάθεση των ιδιοκτητών της επιχείρησης «Ι. ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ», για να εξασφαλίσουν υποτίθεται την ασφαλή είσοδο και έξοδό τους στους χώρους της επιχείρησης! Η αστυνομική αυτή επιχείρηση εκδηλώθηκε μία μέρα μετά την έκδοση της απόφασης του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που κήρυξε την απεργία της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργαζομένων Εμφιαλωμένων Ποτών «παράνομη και καταχρηστική». Μετά από αυτή την εξέλιξη, η απεργία συνεχίζεται με ευθύνη του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Η πάνοπλη αστυνομική δύναμη κατέφθασε χτες το πρωί στην είσοδο της επιχείρησης, όπου παραμένουν απεργοί εργαζόμενοι, μέλη της ΠΟΕΕΠ σε 24ωρη βάση και παρατάχθηκε κατά μήκος της εισόδου.

Στην ουσία βέβαια, οι απεργοί συνδικαλιστές που έχουν «στρατοπεδεύσει» στην είσοδο τής επιχείρησης από την έναρξη της απεργίας, δεν είχαν καμία πρόθεση, όπως επανειλημμένα έχουν δηλώσει, να παρεμποδίσουν την είσοδο των ιδιοκτητών ή άλλων εργαζομένων. Η μαζική παρουσία συνεπώς της αστυνομίας θεωρήθηκε ότι εξυπηρετούσε σκοπούς τρομοκράτησης των απεργών. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι 50 περίπου συνδικαλιστές που παρευρίσκονταν, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για τις μεθόδους αυτές, ξέσπασαν σε έντονες αποδοκιμασίες κατά της αστυνομικής παρουσίας και κατά του ζεύγους Λυμπερόπουλου, κατά την είσοδο και έξοδό τους από τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης.

Σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους απεργούς παρευρέθηκαν, αντιπροσωπεία του ΕΚΘ, με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα Θ. Κυριακίδη, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, ο γραμματέας της ΕΣΑΚ Β. Ρέβας, ο αντιπρόεδρος του σωματείου Εργαζομένων της ΕΛΒΟΠ. Αρβανιτίδης, η πρόεδρος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων ΘεσσαλονίκηςΣ. Καλαντίδου, η πρόεδρος και γραμματέας του Σωματείου ΚαπνεργατριώνΓ. Σιδηροπούλου και Σ. Τσελεμπόνα αντίστοιχα, καθώς και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Δέρματος, Γ. Τσασούλης.

Λίγο μετά την έξοδο και αναχώρηση των ιδιοκτητών αναχώρησε και η αστυνομική δύναμη, χωρίς να έχει κάμψει η παρουσία της τους απεργούς που παρέμειναν έξω από το εργοστάσιο.

Οι απεργοί συνδικαλιστές δεν τρέφουν αυταπάτες για το ρόλο της Δικαιοσύνης. Απ' ό,τι γνωρίζουμε, λένε, δεν υπάρχει καμιά απεργία μέχρι σήμερα που τα δικαστήρια να μην κήρυξαν «παράνομη και καταχρηστική», έστω και όταν αυτή γίνεται, όπως η συγκεκριμένη, για να υπερασπίσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των εργατών να συνδικαλίζονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ