Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΙΛΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
«Διαγράφει» τις αργίες!

Απαιτεί από τους εργαζόμενους να εργαστούν στις αργίες του Πάσχα και του Αγίου Πνεύματος

Καταργεί τις... αργίες του Πάσχα και του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος ο τραπεζικός όμιλος Πειραιώς, απαιτώντας από τους εργαζόμενους των τριών τραπεζών που τον απαρτίζουν, Πειραιώς, Χίου και Μακεδονίας - Θράκης, να βρίσκονται τις μέρες εκείνες στις θέσεις εργασίας τους λόγω αλλαγών στα συστήματα πληροφορικής!

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της διοίκησης του ομίλου, αναφέρεται: «Οι καταληκτικές προθεσμίες του χρονοδιαγράμματος μετάπτωσης στο νέο πληροφοριακό σύστημα, κυρίως κατά τις κρίσιμες και εκ λόγων τεχνικών επαγρύπνησης και αυξημένης ετοιμότητας, μεταβατικές περιόδους των προσεχών εορτών του Πάσχα (28,29, 30/4 και 1/5/2000) και του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος (16 - 19/6/2000) επιβάλλουν την κατά τις περιόδους αυτές, παρουσία ανεξαιρέτως όλου του προσωπικού των διευθύνσεων που εμπλέκονται (Πληροφορικής, Οργάνωσης, Προσωπικού, Εργασιών Δικτύου και Περιφερειακών) ως και του προσωπικού των υποκαταστημάτων της μεν Τράπεζας Πειραιώς κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, των δε τραπεζών Χίου και Μακεδονίας - Θράκης κατά την περίοδο του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος».

Για την κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, σε έναν κλάδο που αυτή την περίοδο έχουν γίνει καθεστώς οι καθημερινές παραβιάσεις του ωραρίου εργασίας και λειτουργίας, δεν έχει πάρει ακόμη θέση η ΟΤΟΕ. Δεν έχει υπάρξει επίσης αντίδραση από τους συλλόγους υπαλλήλων στις τρεις τράπεζες του ομίλου.

Η απαίτηση της εργοδοσίας, στο βαθμό που θα ικανοποιηθεί, θα οδηγήσει τους εργαζόμενους να περάσουν τις γιορτές του Πάσχα μέσα στα καταστήματα των τραπεζών, είναι χαρακτηριστική για το πώς αντιμετωπίζουν οι τραπεζίτες τα εργασιακά δικαιώματα και ενδεικτική για τις απαιτήσεις τους στη συνέχεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ