Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΔΑΡΙΓΚ»
Να σταματήσουν οι απολύσεις

Παρέμβαση στη Βουλή των βουλευτών του  ΚΚΕ  Ν. Γκατζή και Μ. Κωστόπουλου

Στις έξι απολύσεις εργαζομένων στη συρματουργία «ΔΑΡΙΓΚ» στη Χαλκίδα, που πραγματοποιήθηκαν αμέσως μετά την αλλαγή ιδιοκτήτη (από τον Σαρρή πέρασε στον όμιλο Κουταλίδη και ποσοστό της στον Πανούση της ΑΤΤΙ-ΚΑΤ) και την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο, αναφέρεται η Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Μήτσος Κωστόπουλος προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Μ. Παπαϊωάννου.

Οπως τονίζεται στην Ερώτηση, η επιχείρηση προέβη στις έξι απολύσεις με προοπτική την παραπέρα συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού. «Οι απολυμένοι είναι έμπειροι εργάτες, με πολλά χρόνια προϋπηρεσία και είναι δύσκολο αν όχι αδύνατο να ξαναβρούν εργασία. Εν τω μεταξύ, ο νέος ιδιοκτήτης έχει δηλώσει ότι πρόκειται να μετεγκαταστήσει το εργοστάσιο της Χαλκίδας», υπογραμμίζουν οι βουλευτές του Κόμματος.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό: «Τι μέτρα θα πάρει και σε τι ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για το σταμάτημα των απολύσεων και τη διασφάλιση της εργασίας των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ