Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΒΙΟΜΑΓΝ»
Συνεχίζουν τον αγώνα τους!

Από σήμερα σε νέες κινητοποιήσεις, ενώ ο φιλοκυβερνητικός μηχανισμός τους πολεμά πολύμορφα, ανακαλύπτοντας και ...κομμουνιστικό «δάκτυλο»

Από τις τελευταίες κινητοποιήσεις των εργαζομένων
Από τις τελευταίες κινητοποιήσεις των εργαζομένων
Επιμένουν αγωνιστικά οι εργαζόμενοι της «ΒΙΟΜΑΓΝ», απαιτώντας να σταματήσει η πτωχευτική διαδικασία, να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας. Σήμερα, στις 10 το πρωί, οι εργαζόμενοι θα καταλάβουν συμβολικά τα γραφεία του ΟΑΕΔ στη Χαλκίδα, ενώ στις 6 το απόγευμα θα συγκεντρωθούν έξω από το Εργατικό Κέντρο. Για την Πέμπτη έχουν αποφασίσει κατάληψη του δημαρχείου Κηρέως στο Μαντούδι.

Οι κινητοποιήσεις των μεταλλωρύχων θα συνεχιστούν και την ερχόμενη βδομάδα, ενώ θα μεσολαβήσει και νέα Γενική Συνέλευση, αφού την ερχόμενη Τρίτη 22 του Φλεβάρη, οι πιστωτές (σε όσους χρωστάει η «ΒΙΟΜΑΓΝ»), βάσει της κείμενης νομοθεσίας, θα προτείνουν και το δικαστήριο θα διορίσει τον οριστικό σύνδικο πτώχευσης (αυτός που διορίστηκε από την αρχή είναι ο προσωρινός). Σ' αυτή τη διαδικασία έχει αποφασίσει να συμμετέχει και η πλευρά των εργαζομένων, προτείνοντας δικό της σύνδικο. Βέβαια, μια τέτοια ενέργεια από πλευράς σωματείου σημαίνει και αποδοχή της πτώχευσης, με όλα τα αρνητικά επακόλουθα.

Αφορμή για την απόφαση των εργαζομένων να καταλάβουν το δημαρχείο Κηρέως έδωσαν τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο δήμαρχος Κηρέως Πρ. Ενωτιάδης (πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στο νομό), ο οποίος εμφανιζόταν ως υποστηριχτής του αγώνα των εργαζομένων, στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αρνήθηκε κατηγορηματικά να υιοθετήσει πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της «Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης», Στ. Λιαγκάκης, με το οποίο καταγγέλλονταν η αντεργατική κυβερνητική πολιτική, επιρρίπτονταν ευθύνες και υιοθετούνταν οι θέσεις των εργαζομένων στη «ΒΙΟΜΑΓΝ».

Οι φιλοκυβερνητικοί δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ αρχικά είχαν αποδεχτεί το ψήφισμα, μετά την τοποθέτηση του δημάρχου «άλλαξαν γνώμη» με εξαίρεση τον αντιδήμαρχο Α. Αγγελάρα, ο οποίος κατήγγειλε τα «παιγνίδια» σε βάρος των εργαζομένων και δήλωσε ότι παραιτείται. Καταγγέλλοντας την υπαναχώρηση της πλειοψηφίας, αποχώρησε και ο Στ. Λιαγκάκης.

Το γεγονός ότι οι κυβερνητικοί μηχανισμοί δουλεύουν στο «φουλ» για να σταματήσουν τον αγώνα των εργαζομένων στη «ΒΙΟΜΑΓΝ», επιβεβαιώνεται και από τα όσα μας κατήγγειλε εργαζόμενος για τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γ. Καλαμαντίδη. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, την περασμένη βδομάδα, όταν οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να κατέβουν στα διόδια, ο εν λόγω βουλευτής έσπευσε να τηλεφωνήσει στην αστυνομία αναφέροντας ότι έχει πληροφορίες για εργαζόμενους της «ΒΙΟΜΑΓΝ» που υποκινούνται από κομμουνιστές και πάνε να καταλάβουν τα διόδια (μας το μετέφερε αυτήκοος μάρτυρας της τηλεφωνικής συνομιλίας). Ο ίδιος βουλευτής παρότρυνε γνωστούς του ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να μη συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις γιατί «υποκινούνται από τους κομμουνιστές»!

Σε απάντηση όλων αυτών, οι εργαζόμενοι της «ΒΙΟΜΑΓΝ» συνεχίζουν τον αγώνα «γιατί τα πράσινα, τα κόκκινα και τα μπλε στομάχια των εργατών το ίδιο γουργουρίζουν, από την ίδια λογική πλήττονται», όπως δήλωσε στο «Ρ» ο 55χρονος μεταλλωρύχος από το Μαντούδι Μιχ. Ρουσέτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ