Τρίτη 28 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Στο 17% η ανεργία των Ελλήνων μεταναστών

Την τρίτη θέση, μεταξύ των ανέργων αλλοδαπών στη Γερμανία, καταλαμβάνουν οι Ελληνες, μετά τους Τούρκους και Ιταλούς. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, στη Γερμανία ζούν περισσότεροι από 370.000 Ελληνες. Στο σύνολο των ανέργων της Γερμανίας, που είναι 13%, το ποσοστό των ανέργων Ελλήνων ανέρχεται στο 17%. Μάλιστα, το 86% των ανέργων συμπατριωτών μας και το 56% των εργαζομένων ηλικίας 18-55 είναι ανειδίκευτοι, ενώ το 39% των νεαρών Ελλήνων από 16 μέχρι 28 ετών στερούνται επαγγελματικής κατάρτισης.

Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου, στα πλαίσια ενός διακρατικού ειδικού σεμιναρίου με θέμα «Βελτίωση της επαγγελματικής εξειδίκευσης των Ελλήνων στη Γερμανία», που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία των ομοσπονδιακών υπηρεσιών Pro Qualifizierung και KAUSA. Στόχος του σεμιναρίου είναι η ουσιαστική βελτίωση και προώθηση της επαγγελματικής κατάρτισης και μετεκπαίδευσης των Ελλήνων, η διεύρυνση των δομών πληροφόρησης και υπηρεσιών για Ελληνες πολίτες στη Γερμανία κλπ.

Επισημάνθηκε ακόμη στη συνέντευξη ότι ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων πρώτης γενιάς του '60 και '70, αυτή τη στιγμή, έχουν υψηλά ποσοστά ανεργίας. Επίσης ο κοινοβουλευτικός γραμματέας στο ομοσπονδιακό γραφείο εργασίας Gerd Andes επισήμανε ότι το ποσοστό των Ελλήνων νεαράς ηλικίας στη Γερμανία, το οποίο δεν έχει κάποια επαγγελματική κατάρτιση, αυξάνεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ