Πέμπτη 13 Μάρτη 2025
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Νέα στοιχεία επιβεβαιώνουν την επιχείρηση συγκάλυψης

Δύο χρόνια μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, συνεχίζουν να έρχονται στη δημοσιότητα νέα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την επιχείρηση συγκάλυψης των πραγματικών αιτιών που οδήγησαν στη σύγκρουση (βλέπε ιδιωτικοποίηση, «απελευθέρωση», κατάτμηση του ΟΣΕ, πολιτική της ΕΕ, υποστελέχωση κ.λπ.) αλλά και μετά από αυτή, με το μπάζωμα.

Την ίδια ώρα, αναπάντητα παραμένουν τα σοβαρά ερωτήματα που έθεσε το ΚΚΕ για το τι ήταν φορτωμένο στην εμπορική αμαξοστοιχία και αν ήταν καύσιμα για το ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύονται σε σχέση με τη συμπληρωματική κατάθεση που κλήθηκε να δώσει στον εφέτη ανακριτή Λάρισας ο διοικητής της Τροχαίας Λάρισας, Βασίλης Βλαχογιάννης, φέρεται να δείχνει ευθέως τον πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, καθώς και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών, Γιάννη Ξιφαρά, ως τους ανθρώπους που ευθύνονται για την παρέμβαση με το μπάζωμα - ξεμπάζωμα. Φέρεται να ισχυρίζεται πως επέμενε για το γεγονός ότι ο χώρος της τραγωδίας έπρεπε να παραμείνει ακέραιος και να αναλάβουν ευθύνη οι εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές, επιδεικνύοντας, μάλιστα, στον Κ. Αγοράστο όπως και στον Γ. Ξιφαρά σχετική νομοθεσία, η οποία δεν λήφθηκε υπόψη.

Στο μεταξύ, σήμερα Πέμπτη, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μαζί με μεταλλουργό αναμένεται να ελέγξουν και να προσπαθήσουν να συναρμολογήσουν τα ευρήματα της καμπίνας της δεύτερης μηχανής της εμπορικής αμαξοστοιχίας, που βρίσκονται στο οικόπεδο που φυλάσσονται εδώ και σχεδόν δύο ολόκληρα χρόνια στο Κουλούρι της Λάρισας, με στόχο να εξεταστεί αν υπάρχουν ίχνη καύσης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να στελεχωθεί το ασθενοφόρο για να μη θρηνήσουμε άλλη ζωή (2024-05-31 00:00:00.0)
Οι αποκαλύψεις του «Ρ» άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου (2024-03-06 00:00:00.0)
Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ (2018-11-14 00:00:00.0)
Πολιτική Εξόρμηση του ΚΚΕ στη Θεσσαλία (2015-03-21 00:00:00.0)
Απόπειρες «εκκαθάρισης» στις δυνάμεις ασφαλείας (2006-10-05 00:00:00.0)
Μυρίστηκαν το ξεπούλημα και αξιώνουν... (2000-06-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ