Παρασκευή 31 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ
Να στελεχωθεί το ασθενοφόρο για να μη θρηνήσουμε άλλη ζωή

Να στελεχωθεί άμεσα με προσωπικό και εξοπλισμό ο τομέας ΕΚΑΒ του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων απαίτησαν οι εργαζόμενοι, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση χτες μετά τον θάνατο ασθενούς λόγω της έλλειψης διασωστών.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν το Συνδικάτο Οικοδόμων, τα σωματεία συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ και ο Εμπορικός Σύλλογος Φαρσάλων.

Παραβρέθηκε ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, που κάλεσε σε κλιμάκωση του αγώνα για στελέχωση του ΕΚΑΒ, των Κέντρων Υγείας και των νοσοκομείων. Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ είναι στο πλευρό των εργαζομένων και θα φέρει το θέμα με Ερώτηση στη Βουλή. Υπογράμμισε τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και των προηγούμενων για την πολιτική της υποστελέχωσης στην Υγεία που οδηγεί σε τραγικά γεγονότα. Και τόνισε ότι ο θάνατος του ασθενούς «είναι ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα», μιας πολιτικής που στερεί από τον λαό τις απαραίτητες υπηρεσίες Υγείας, όπως και τα αντιπλημμυρικά έργα και στην ασφάλεια στον σιδηρόδρομο.

Να στελεχωθεί ο τομέας ΕΚΑΒ με το κατάλληλο προσωπικό που έχει την απαραίτητη γνώση και να γίνονται με ασφάλεια οι διακομιδές, σημείωσε ο Γιώργος Μπρισίμης, εκπρόσωπος των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων στο Σωματείο εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Λάρισας. Ανέφερε το τραγικό συμβάν με τον ασθενή, προσθέτοντας μάλιστα ότι κατά τη διακομιδή τραυματίστηκε και η νοσηλεύτρια καθώς είναι προβληματική η πόρτα του ασθενοφόρου, το οποίο μια μέρα μετά αντικαταστάθηκε προσωρινά με άλλο έως ότου επισκευαστεί βλάβη στον κινητήρα.

«Δεν ικανοποιούνται τα αιτήματά μας, που είναι ζωτικής σημασίας», ανέφερε ο γιατρός Λάμπρος Κοντοβός, που είναι ο αναπληρωτής διευθυντής του Κέντρου Υγείας και σημείωσε ότι ακόμα και με αγωγή ζήτησαν τη στελέχωση για να μην συμβεί το μοιραίο, που δυστυχώς συνέβη.

Η συνέχιση των κινητοποιήσεων με διαμαρτυρία στην 5η ΥΠΕ στη Λάρισα ήταν η κοινή συνισταμένη των εργαζομένων και Σωματείων που συμμετείχαν στη συγκέντρωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ