Παρασκευή 31 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Το ΚΚΕ στηρίζει κάθε διεκδίκηση του αναπηρικού κινήματος και των χρονίως πασχόντων

Μήνυμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τη χτεσινή Παγκόσμια Μέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης

Παγκόσμια Μέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης ήταν η χτεσινή Πέμπτη 30 Μαΐου, με χιλιάδες πάσχοντες και στη χώρα μας να ζουν από «πρώτο χέρι» τις επιπτώσεις της πολιτικής που φορτώνει στους πάσχοντες ασήκωτα βάρη. Την ίδια στιγμή, η έγκαιρη και ακριβής διάγνωση, που αποτέλεσε και το θέμα της χτεσινής Παγκόσμιας Μέρας, αφού είναι καθοριστική για την εξέλιξη της νόσου, συντρίβεται στις μυλόπετρες του «κόστους - οφέλους» και της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία.

Σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Μέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τονίζει:

«Οι τουλάχιστον 22.000 πάσχοντες από Πολλαπλή Σκλήρυνση, οι χρόνιοι πάσχοντες της χώρας μας βλέπουν τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες τους σε υπηρεσίες Υγείας να μην ικανοποιούνται έγκαιρα και με απολύτως δωρεάν τρόπο. Το κράτος φορτώνει το κόστος και τη φροντίδα στην ίδια την οικογένεια. Η έγκαιρη διάγνωση και σταθερή παρακολούθηση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας δεν μπορεί να ικανοποιηθεί μέσα σε ένα σμπαραλιασμένο και ιδιωτικοποιημένο σύστημα Υγείας. Οι πολιτικές πρόληψης της αναπηρίας απουσιάζουν, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας της χώρας είναι σε διάλυση, παραδομένη κατ' αποκλειστικότητα στον ιδιωτικό τομέα.

Τα Ατομα με Αναπηρία, οι χρόνιοι πάσχοντες και οι οικογένειές τους μετά από τη διάγνωση της ασθένειας ή της πάθησης ή και την επιδείνωση της νόσου μένουν πραγματικά αστήριχτοι, αφού απουσιάζουν εντελώς οι κατάλληλες δημόσιες δομές που θα τους στηρίξουν ψυχολογικά και κοινωνικά.

Οι περικοπές των ποσοστών αναπηρίας από τις επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) και οι περικοπές σε αναπηρικές συντάξεις και επιδόματα χτυπάνε ιδιαίτερα τους ασθενείς και πάσχοντες από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, αφού τα ποσοστά που τους αποδίδουν δεν ξεπερνούν το 60%, επιβεβαιώνοντας έτσι στην πράξη ότι τα ΚΕΠΑ είναι ένας μηχανισμός περικοπών. Ταυτόχρονα, η εργοδοσία ξεσαλώνει. Πρόσφατα, άλλος ένας εργάτης που διαγνώστηκε με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, αντί να προστατευτεί, εξαναγκάζεται σε παραίτηση.

Το ΚΚΕ στηρίζει τις διεκδικήσεις του αναπηρικού κινήματος, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους. Υποστηρίζουμε και διεκδικούμε την ανάπτυξη δημόσιων κοινωνικών δομών στήριξης της οικογένειας του ανάπηρου, του χρόνιου πάσχοντα σε όλες τις πλευρές της ζωής.

Διεκδικούμε ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, με μισθούς, συντάξεις και επιδόματα που να εξασφαλίζουν αξιοπρεπή ζωή, μέτρα προστασίας από την ακρίβεια, τους πλειστηριασμούς και τη φτώχεια. Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από μια αξιοπρεπή ζωή με σύγχρονα δικαιώματα για όλους και όλες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανάγκη και δικαίωμα για τον κάθε ασθενή οι δωρεάν εξετάσεις και θεραπευτικές παρεμβάσεις(2023-05-31 00:00:00.0)
Η κυβερνητική κοροϊδία συμπληρώνει τις περικοπές(2016-09-21 00:00:00.0)
Οργανώνουν ξεσηκωμό ενάντια στις νέες κυβερνητικές προκλήσεις(2013-03-13 00:00:00.0)
Σήμερα η κινητοποίηση των τυφλών(2013-02-26 00:00:00.0)
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ των ανθρώπων με αναπηρία(2007-04-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ