Παρασκευή 31 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πρωτοβουλίες για την υπογραφή και εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων

-- Σε στάση εργασίας προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία του ομίλου «Σπανόπουλου», υλοποιώντας την απόφαση που είχαν πάρει μέσα από τη Γενική τους Συνέλευση. Διεκδικούν να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις και να παρθούν επιπλέον μέτρα ασφάλειας στον χώρο του Ναυπηγείου. Κατά τη διάρκεια της στάσης έγινε ενημέρωση στους εργαζόμενους για τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του Συνδικάτου με αντιπροσωπεία της διοίκησης της εταιρείας. Μετά την αρνητική απάντηση από την πλευρά της εταιρείας, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα τους με 24ωρη απεργία την Τρίτη 4 Ιούνη.

-- Με Γενική Συνέλευση την Τρίτη 4 Ιούνη, στη 1 μ.μ., το Σωματείο Εργαζομένων EMFI (πρώην «ΕΒΓΑ») δίνει συνέχεια στη διεκδίκηση επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης. «Οι πρωτοβουλίες μας, όπως ο συντονισμός και η κοινή δράση των σωματείων στα εργοστάσια συμφερόντων Φιλίππου, η συμμετοχή μας σε όλες τις απεργιακές μάχες αντιμετωπίζοντας εμπόδια και σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και την ανοιχτή απεργοσπασία άλλων δυνάμεων, αποτελούν την καλύτερη παρακαταθήκη για την αγωνιστική μας συνέχεια», αναφέρει το Σωματείο.

-- Σε δίωρη στάση εργασίας (12 μ. έως 2 μ.μ.) και συγκέντρωση έξω από την εταιρεία καλεί την Τετάρτη 5 Ιούνη το Σωματείο Εργαζομένων στις «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ». Την κινητοποίηση έχει αποφασίσει η συνέλευση των εργαζομένων. Διεκδικούν την υλοποίηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που έχουν υπογράψει εδώ και δύο μήνες, αλλά και την ενίσχυση του φορέα με μόνιμο τεχνικό και άλλο προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ