Παρασκευή 31 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ
Απέσπασαν δέσμευση για εξασφάλιση των εργολαβικών και για τη μισθοδοσία

Eurokinissi

Τη δέσμευση να ικανοποιηθούν άμεσα τα ζητήματα που αφορούν την απορρόφηση των 45 εργολαβικών εργαζομένων και την εξασφάλιση της μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων απέσπασαν εκπρόσωποι των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ, σε συνάντηση που είχαν χθες το πρωί με εκπρόσωπο του υπουργείου Ενέργειας στη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας.

Μάλιστα, σήμερα Παρασκευή στις 10 π.μ. το Σωματείο της Λάρυμνας προχωρά σε Γενική Συνέλευση, στον κινηματογράφο «Ιλιον» του οικισμού της ΛΑΡΚΟ, για τα επόμενα αγωνιστικά βήματα.

Η χθεσινή συνάντηση έγινε χάρη στην επιμονή των εκπροσώπων των Σωματείων, αφού αρχικά εισέπρατταν την άρνηση του υπουργείου. Οπως κατήγγειλε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της Λάρυμνας,«έχουμε δυο βδομάδες που πηγαίνουμε από το ένα υπουργείο στο άλλο. Είμαστε εδώ και μας λένε, δεν είναι κανένας, λείπουν όλοι. Δεν φεύγουμε αν δεν λυθεί σήμερα το ζήτημα της οικονομικής ασφυξίας που δημιουργούν στη ΛΑΡΚΟ».

Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει καταγγείλει το Σωματείο στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία μέχρι τώρα δεν έχουν δώσει λύση στο ζήτημα «με τους 45 εργολαβικούς συναδέλφους που έχουν πεταχτεί εκτός εργασίας, αλλά και τον σοβαρό κίνδυνο να μείνει απλήρωτο το σύνολο των εργαζομένων», κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις πρόσφατες δεσμεύσεις της κυβέρνησης, όπως διατυπώθηκαν από τον πρωθυπουργό και την υπουργό Εργασίας.

Τελικά, χθες, μετά τη συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου, ο Π. Πολίτης ανέφερε πως «μας είπαν ότι θα το λύσουνε. Εμείς αυτό που τους θέσαμε είναι ότι μέχρι αύριο θέλουμε λύση. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί είχαν δεσμευθεί να μείνουμε "ως έχει". Αυτό σημαίνει όλοι οι εργαζόμενοι στις εργασίες, πληρωμένοι και στις 18 Ιούνη πάμε να δώσουμε τη μάχη της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων. Αναμένουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ