Πέμπτη 30 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Λογοκρισία» από φασιστικές ομάδες

Σύσκεψη μαζικών φορέων της Θεσσαλονίκης με αντικείμενο την αντιμετώπιση του φαινομένου που παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια, να μετατρέπεται το φεστιβάλ βιβλίου σε χώρο σύναξης ακραίων εθνικιστικών και φασιστικών ομάδων, πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, με πρωτοβουλία του Σωματείου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Νομού Θεσσαλονίκης.

Οπως αναφέρεται σε κείμενο που εγκρίθηκε από τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους φορέων και υπογράφεται από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, φέτος οι ομάδες αυτές, νιώθοντας μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, λόγω της ανοχής που δείχνει απέναντί τους ο φορέας που οργανώνει το φεστιβάλ βιβλίου, έφτασαν στο σημείο να κατεβάσουν με τη βία από το επίσημο περίπτερο με συμμετοχές βαλκανικών χωρών τους τίτλους που δεν ήταν της αρεσκείας τους, τρομοκρατώντας τους υπαλλήλους του περιπτέρου.

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο Σύνδεσμος Εκδοτών Β. Ελλάδας πρέπει να αντιληφθούν επιτέλους ότι η ανοχή απέναντι στους εθνικιστές και τους φασίστες αποτελεί συνενοχή. Καλούμε το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Σύνδεσμο Εκδοτών Β. Ελλάδας να μην επιτρέψουν και πάλι φέτος την πραγματοποίηση στο χώρο του φεστιβάλ βιβλίου των συγκεντρώσεων των ομάδων αυτών. Καλούμε κάθε δημοκρατικό συμπολίτη μας να δηλώσει την αντίθεσή του στην πραγματοποίηση αυτών των συνάξεων, που αμαυρώνουν το φεστιβάλ βιβλίου και αποτελούν προσβολή για τους χιλιάδες επισκέπτες του», τονίζεται στο κείμενο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ