Πέμπτη 30 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΤΗΜΑ ΘΩΝ
«Επαχθής συναλλαγή ΥΠΕΧΩΔΕ - Βωβού»

«Επαχθής και χωρίς νομική βάση, οικονομική συναλλαγή του ΥΠΕΧΩΔΕ με τον Μπ. Βωβό», χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ανω Αμπελοκήπων τη λεγόμενη «δωρεά» του επιχειρηματία, για... πάρκο στο Θων.

Σημειώνει χαρακτηριστικά: «Το ΥΠΕΧΩΔΕ, προκειμένου να προχωρήσει η μερική ανοικοδόμηση, του υπόλοιπου αδόμητου τμήματος του κτήματος ΘΩΝ, ζήτησε από τον Βωβό να δεσμευτεί με συμβολαιογραφικό έγγραφο ότι δε θα ζητήσει χρηματική αποζημίωση για την παραχώρηση σε κοινή χρήση και για τη μετατροπή σε κοινόχρηστο χώρο τμημάτων του ΘΩΝ. Και ενώ, συνεχίζει η ανακοίνωση, η τροποποίηση του σχεδίου ολοκληρώνεται από το ΥΠΕΧΩΔΕ, ο Βωβός έθεσε όρους προκειμένου να αποδεχτεί το παραπάνω».

Για παράδειγμα, επισημαίνει ο Σύλλογος, ο μεγαλοεπιχειρηματίας, ζητά να μην αποδοθεί σε κοινή χρήση ένα μέρος του ακάλυπτου χώρου, το οποίο θα το χρησιμοποιήσει ως ράμπα εισόδου - εξόδου των αυτοκινήτων για το ιδιόκτητο υπόγειο γκαράζ που κατασκευάζει σε όλη την έκταση του ΘΩΝ.

Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη, σημειώνεται πως ο Σύλλογος, «θα συνεχίσει τον αγώνα με όλα τα μέσα που διαθέτει για να γίνει ολόκληρο το αδόμητο τμήμα του Θων κοινόχρηστο πράσινο. Είναι η μοναδική ευκαιρία για να ανασάνει η πολύπαθη περιοχή του Κέντρου των Αμπελοκήπων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ