Πέμπτη 30 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκρηκτικές οι διαστάσεις της εμπορίας ανθρώπων

Μεταξύ 700.000 και 2 εκατομμυρίων κυμαίνεται ο αριθμός των παράνομα διακινούμενων γυναικών και παιδιών σε όλο τον κόσμο, ενώ στη χώρα μας, σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου 240.000 άτομα ζουν από την εκμετάλλευση των 20.000 αλλοδαπών γυναικών που ωθούνται στην πορνεία.

Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν στο συνέδριο με θέμα «Εμπορία ανθρώπων», που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη από το κέντρο UNESCO για τις γυναίκες και την ειρήνη στις βαλκανικές χώρες.

Η εμπορία ανθρώπων έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις στη χώρα μας, όπως αποδεικνύεται από τον πολλαπλασιασμό των περιστατικών που έρχονται στο φως, υπογράμμισε η υφυπουργός Υγείας και Πρόνοιας Ελ. Τσουρή. Επίσης, ο Δ/ντής Δ/νσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης Γ. Κοκκίνης, σημείωσε ότι την τελευταία δεκαετία στη χώρα μας έχει πάρει διαστάσεις το θέμα της παράνομης διακίνησης γυναικών ηλικίας 15-30 ετών, ενώ οι διωκτικές αρχές έμειναν αρκετά πίσω.

«Η φτώχεια, η ανεργία και η παρουσία σημαντικού αριθμού ξένων στρατευμάτων στις βαλκανικές χώρες συνηγορούν στην έξαρση του φαινομένου της εμπορίας ανθρώπων», τόνισε η πρόεδρος του Κέντρου UNESCO για τις γυναίκες και την ειρήνη στις βαλκανικές χώρες Κ. Τζιτζικώστα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Φ. Πετσάλνικος αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την πάταξη της εμπορίας ανθρώπων που προωθούν για ψήφιση στη Βουλή τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ