Πέμπτη 30 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ποινή 7 χρόνων στο βελονιστή

Επτάχρονη ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε τα ξημερώματα χτες από το 11ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στον Βιετναμέζο βελονιστή Χου Τσιογκ Τραν ή Μπανκ Φογκ, ο οποίος ήταν κατηγορούμενος για αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος και απάτη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε ιδρύσει στη Βούλα ιατρικό κέντρο με την επωνυμία «Αγιος Ιωσήφ» και κατά την πενταετία 1996 - 2000 παρίστανε το γιατρό χωρίς να είναι, υποσχόμενος θεραπεία σε ασθενείς, μεταξύ των οποίων και καρκινοπαθείς, με τη μέθοδο του βελονισμού. Ορισμένοι από τους πελάτες του, όπως ο γνωστός ηθοποιός Φ. Γεωργίτσης, είχαν προσέλθει στο δικαστήριο για να τον υπερασπιστούν, θεωρώντας τον ευεργέτη τους. Αλλοι, ωστόσο, μάρτυρες κατέθεσαν ότι πρόκειται για απατεώνα, που εξαιτίας του υπέστησαν σοβαρές βλάβες στην υγεία τους.

Η υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη μετά από καταγγελίες του Λ. Νευγετίδη, συνεργάτη του βελονιστή, ο οποίος ισχυριζόταν ότι ο τελευταίος είχε αναθέσει σε κάποιους να τον δολοφονήσουν. Μετά την καταδίκη του, ο Μπανκ Φογκ άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ