Πέμπτη 30 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Δυναμώνουμε, κλιμακώνουμε τους αγώνες μας

Τη μεγαλειώδη απεργία στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, που καλεί τα συνδικάτα να καταδικάσουν την κυβερνητική καταστολή και να δυναμώσουν τους αγώνες τους. Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τη σημερινή (σ.σ. χτεσινή) μεγαλειώδη απεργία στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Για μια ακόμα φορά, η εργατική τάξη της χώρας μας απέδειξε ότι δεν είναι διατεθειμένη να βάλει πλάτη για να περάσει η αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης, των βιομηχάνων και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σήμερα το πρωί οι εργάτες και οι εργάτριες στείλανε μήνυμα στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό ότι δε σκύβουνε τη μέση, δεν υποτάσσονται και δεν παζαρεύουν τα δικαιώματά τους. Πρόβαλλαν την αποφασιστικότητά τους να διεκδικήσουν αιτήματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Η σημερινή απεργία επιβεβαίωσε την απαίτηση των ταξικών δυνάμεων για την κλιμάκωση της πάλης των εργαζομένων κόντρα στην αντιασφαλιστική και αντεργατική λαίλαπα.

Ειδικά σήμερα που, για μια ακόμα φορά, η κυβέρνηση με τους μηχανισμούς της απέδειξε τον τρόμο της για την αντίσταση και την αντεπίθεση της εργατικής τάξης, χρησιμοποιώντας τα πιο βάρβαρα μέσα για να καταπνίξει την απεργία των ναυτεργατών του Πειραιά.

Καλούμε τα Συνδικάτα να καταδικάσουν και να καταγγείλουν τη συνεχιζόμενη κυβερνητική καταστολή και τις διώξεις σε βάρος του ταξικού κινήματος και να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στο ναυτεργατικό κίνημα.

Συνεχίζουμε δυναμώνοντας τους αγώνες μας.

Κάτω τα χέρια από τους ναυτεργάτες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ