Πέμπτη 30 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΡ. ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ
Οι απεργοί άσκησαν ... βία!

Οι απεργοί δεν έκαναν «συνδικαλιστικό αγώνα», αλλά προέβησαν σε «χρήση βίας»! Αυτή την αθλιότητα εκστόμισε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος, ούτε λίγο-ούτε πολύ, νομιμοποίησε πλήρως την τακτική του «εκσυγχρονιστικού ξύλου» που ακολούθησε χτες η κυβέρνηση στον Πειραιά.

Ο Χρ. Πρωτόπαππας -- που για να καταλάβει υπουργικούς θώκους πάτησε επί μακρόν στις πλάτες των εργαζομένων ως συνδικαλιστικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ -- ερωτηθείς για τη χτεσινή αποθέωση του κυβερνητικού αυταρχισμού έφτασε στο σημείο να «ποινικοποιήσει» (!) την αλληλεγγύη απεργού προς απεργό! Οπως ισχυρίστηκε, καλώς οι κατασταλτικές δυνάμεις χτύπησαν τους απεργούς εργάτες της στεριάς, επειδή, όπως είπε, οι συλληφθέντες «δεν είχαν καμία σχέση με το επάγγελμα του ναυτικού» και ότι «βρέθηκαν εκεί και προσπάθησαν να ασκήσουν βία, προφανώς με εντολή άλλων, και όχι εκτελώντας συνδικαλιστικά καθήκοντα»!

Κατόπιν, κρατώντας ως φύλλο συκής τις αποφάσεις μιας Δικαιοσύνης που κινείται με βάση την αρχή που λέει ότι «νόμος είναι το δίκιο του εφοπλιστή», συμπλήρωσε: «Θέλω να τονίσω ότι η απεργία αυτή είχε κηρυχτεί παράνομη με δικαστική απόφαση. Ηταν λογικό, λοιπόν, να επιχειρήσουν να φύγουν τα πλοία, τα οποία τελικώς έφυγαν... Είναι δυνατόν -- συνέχισε -- να μην υπάρχει παρέμβαση των αρμοδίων αρχών, όταν κάποιος κάνει χρήση βίας, χωρίς να έχει καμία σχέση με το χώρο, και στρέφεται εναντίον εκείνων, που δούλευαν και το πλοίο αναχωρούσε; Δε συμμετείχαν ναυτικοί στην απεργία»(!), κατέληξε το θρασύτατο λογύδριό του ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Προς επιβεβαίωση του λόγου του, την ίδια ώρα η φωτογραφία του κρεμασμένου στον καταπέλτη προέδρου της Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού κυκλοφορούσε διεθνώς μέσω των ειδησεογραφικών πρακτορείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ