Πέμπτη 30 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Υπάρχουν οι δυνάμεις που δε σκύβουν το κεφάλι

Δηλώσεις της Γενικής Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ για το αντεργατικό όργιο στον Πειραιά

Στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής την Αλ. Παπαρήγα, η οποία με δηλώσεις της στους δημοσιογράφους σημείωσε:

«Θέλω να καταγγείλω την τρομοκρατία που οργάνωσε η κυβέρνηση με τα Σώματα Ασφαλείας, εναντίον των ναυτεργατών, οι οποίοι παλεύουν κυριολεκτικά για την επιβίωσή τους. Αυτό που έγινε σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά αποδεικνύει, για μια ακόμη φορά, ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη διά πυρός και σιδήρου να περάσει τα μέτρα της. Η κυβέρνηση έδειξε, ότι είναι διατεθειμένη να πάει τον κυβερνητικό κατήφορο ένα βήμα πιο κάτω. Η αντιμετώπιση που είχαν σήμερα οι απεργοί ναυτεργάτες θα γραφτεί στην πιο μαύρη σελίδα του κυβερνητικού αυταρχισμού και της καταστολής. Απαιτούμε να πάρουν θέση όλα τα κόμματα, και η ΝΔ, η οποία δημαγωγεί συστηματικά πάνω σ' αυτά τα ζητήματα. Πρέπει να δώσουν την απάντηση: Με τους εφοπλιστές ή με τους ναυτεργάτες;

Ταυτόχρονα, όμως, φαίνεται ότι μέσα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, και του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, υπάρχουν δυνάμεις που είναι διατεθειμένες να μην υποκύψουν, να μη σκύψουν το κεφάλι. Και αυτό είναι το σημαντικό μήνυμα της ημέρας. Οι εργαζόμενοι έχουν υποχρέωση να αντισταθούν, διότι αν δεν αντισταθούν έρχονται πολύ χειρότερα μπροστά τους».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν οι εργαζόμενοι έχουν καταλάβει τι θα γίνει με τις νέες ρυθμίσεις για το Ασφαλιστικό, απάντησε:

«Αναμφισβήτητα, ο κόσμος είναι θύμα παραπληροφόρησης και η κυβέρνηση οργανώνει πάρα πολλές φιέστες για να τον παραπλανήσει. Παρ' όλα αυτά, νομίζω ότι υπάρχει σε πάρα πολύ κόσμο προβληματισμός και αισθητή ανησυχία, και όλα αυτά θα τα πληρώσει η κυβέρνηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ