Σάββατο 8 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 86
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΡΡΩΝ
Λειτουργεί σαν... «ριψοκίνδυνος έμπορος»

Το ΚΚΕ κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής την αλλοίωση του χαρακτήρα του Κέντρου

Τη μετατροπή του ιδιωτικού Διασυνοριακού Εμπορικού Κέντρου στις Σέρρες, με στόχο τη χονδρική πώληση ελληνικών προϊόντων, σε κέντρο εισαγωγής και λιανικής πώλησης, κατήγγειλε με Ερώτησή του χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Χουρμουζιάδης, ζητώντας τη λήψη άμεσων μέτρων από το υπουργείο Οικονομικών.

Από την πλευρά της κυβέρνησης ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Φωτιάδης υπεραμύνθηκε της λειτουργίας του Κέντρου, σημειώνοντας ότι κινείται στα πλαίσια του ανταγωνισμού και ότι «είναι ένας ριψοκίνδυνος έμπορος». Επίσης επισήμανε ότι υπάρχει και δημοτική συμμετοχή στην εν λόγω επιχείρηση.

Ανταπαντώντας ο Γιώργος Χουρμουζιάδης, σημείωσε ότι στο κέντρο «γίνεται διάθεση των εμπορευμάτων με το χαρακτήρα της λιανικής πώλησης και επειδή οι τιμές είναι "ντιούτι φρι" όλη αυτή η εκροή και όχι εισροή καταναλωτών από το νομό και την αγορά των Σερρών προς αυτό το διασυνοριακό κέντρο σημαίνει ταυτόχρονα και μια ραγδαία κάθοδο του τζίρου των καταστημάτων». Οσον αφορά τη συμμετοχή των ΟΤΑ τόνισε πως «αυτή είναι σε ένα ποσοστό 10%, ενώ το υπόλοιπο 90% το έχουν δυο τρεις μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες μάλιστα κατά κάποιο μυστικό ή αδιαφανή τρόπο έχουν πάρει αυτή την πρωτοβουλία και αυτό το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ