Σάββατο 8 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 86
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ»
Κινητοποίηση ενάντια στο ξεπούλημα

Τρίωρη στάση εργασίας την Τρίτη 11 Ιούνη και ακολουθούν 24ωρες απεργίες από τις 14 Ιούνη

Τρίωρη στάση εργασίας κάνουν την Τρίτη 11 του μήνα, από τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι και των τριών σωματείων του Ομίλου των «Ελληνικών Πετρελαίων» (ΕΛΠΕ). Στις 12 το μεσημέρι συναντιούνται όλοι, έξω από το ξενοδοχείο INTERCONTINENTAL, την ώρα της γενικής συνέλευσης των μετόχων, για να διαμαρτυρηθούν για την προσπάθεια που γίνεται να ξεπουληθεί η κερδοφόρα αυτή επιχείρηση.

Οπως έχουν τονίσει κατά καιρούς οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ, οι συνέπειες της ιδιωτικοποίησης -εκτός των άλλων- οδηγεί:

  • στην κατάργηση των εργασιακών σχέσεων
  • στην απώλεια θέσεων εργασίας
  • σε λιγότερα κέρδη για το δημόσιο και υπερκέρδη για τους ιδιώτες
  • σε ακριβότερα καύσιμα για τους πολίτες.

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της ανάμεσα στ' άλλα, η «Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού ΕΚΟ - ΑΒΕΕ», για το αποτέλεσμα των συναντήσεων με τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης «η κυβέρνηση μας αγνοεί και συνεχίζει ακάθεκτη τον κατήφορο που οδηγεί στο ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου, κινούμενη από τα συμφέροντα των ανεξόφλητων γραμματίων της διαπλοκής». Ενώ για το ξεπούλημα της επιχείρησης υπογραμμίζουν ότι «ο νέος τσάρος της (παρα)οικονομίας βιάζεται για τα 154 δισ. δρχ. Τόσο πουλιέται το 1/4 περίπου των ΕΛΠΕ. Τη στιγμή που αυτό είναι το κόστος μίας (1) μόνο από τις 45 μονάδες παραγωγής καυσίμων! Και βιάζεται επειδή τα "ζεστά" 154 είναι η "επένδυση" στην εκλογική νίκη του κόμματός του. Τις λεπτομέρειες του "διαγωνισμού" θα τις δούνε αργότερα. Αυτές τις λεπτομέρειες για τις οποίες η OMV αποκλείστηκε». Τέλος και αυτή τη φορά επισημαίνουν ότι η εταιρία μπορεί να προχωρήσει χωρίς δεκανίκια, «το έχει αποδείξει πολύ πιο γρήγορα και πιο δυναμικά απ' ό,τι με τους "ευέλικτους" ιδιώτες. Οι οποίοι συνεπικουρούμενοι από τις γενετικά τροποποιημένες ορντινάντσες τους, αφού σκυλέψουν έναν κερδοφόρο οργανισμό, θα φύγουν αφήνοντας πίσω τους συντρίμμια. Το έργο το έχουμε ξαναδεί».

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων έχει και συνέχεια.

Το σωματείο ΕΚΟ - ΕΛΔΑ προχωρά σε δύο 24ωρες το Σάββατο στις 15 και τη Δευτέρα στις 17 Ιούνη και οι εργαζόμενοι στα διυλιστήρια σε τέσσερις 24ωρες, στις 14, 15, 16 και 17 Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ