Σάββατο 8 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 86
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
Εξ ολοκλήρου στην Τράπεζα Πειραιώς

Χτες η κυβέρνηση αποφάσισε να πουλήσει στην Τράπεζα Πειραιώς και το υπόλοιπο 35% των μετοχών των ΒΙΠΕ (με την ιδιωτικοποίηση της ΕΤΒΑ είχε παραδοθεί το 65%), με παράλληλη αλλαγή του καθεστώτος χρηματοδότησής τους

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να παραχωρήσει το σύνολο των Βιομηχανικών Περιοχών (ΒΙΠΕ) στον όμιλο επιχειρηματιών που ελέγχει την Τράπεζα Πειραιώς, ταυτόχρονα, εξετάζει και τους τρόπους με τους οποίους θα χρηματοδοτεί την εταιρία Ελληνικά Βιομηχανικά Ακίνητα (ΕΛΒΑΚ). Αυτό προκύπτει από την επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το τέλος σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε χτες στο υπουργείο Ανάπτυξης υπό την προεδρία του υφυπουργού Ανάπτυξης, Αλέξανδρου Καλαφάτη.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στη σύσκεψη -- στην οποία συμμετείχαν οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου κ. κ. Καλογήρου και Διακουλάκης, ο κ. Γεωργάνας της ΕΤΒΑ και υπηρεσιακοί παράγοντες -- αποφασίστηκε η συγκρότηση ειδικής επιτροπής για την εξέταση των όρων χρηματοδότησης της εταιρίας Ελληνικά Βιομηχανικά Ακίνητα (ΕΛΒΑΚ ΑΕ), στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχει κατά 65% η ΕΤΒΑ και κατά 35% το Ελληνικό Δημόσιο. Μάλιστα, το δημόσιο πρόκειται να μεταβιβάσει μέσα στο προσεχές διάστημα στην ΕΛΒΑΚ ΑΕ το μερίδιο που του αντιστοιχεί στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας και ανέρχεται σε 7 δισ. δρχ. περίπου.

Στην ίδια σύσκεψη, αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής για την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου που διέπει την ίδρυση και λειτουργία των ΒΙΠΕ (Νόμος 2545), προκειμένου να αναπροσαρμοστούν τα ποσοστά δημόσιας δαπάνης που αφορούν στην κατασκευή των βιομηχανικών υποδομών και να εναρμονιστούν με τα ευρωπαϊκά δεδομένα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ