Τρίτη 11 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Ειδικό «αντιτρομοκρατικό» σώμα

ΛΟΝΔΙΝΟ.-

«Ασφαλώς μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτέμβρη εξετάζουμε τρόπους δραστηριοποίησης των εφέδρων»... Με τις δηλώσεις αυτές, επιβεβαιώθηκε, διά στόματος αξιωματούχων του βρετανικού υπουργείου Αμυνας, η είδηση για τη δημιουργία ενός αντιτρομοκρατικού σώματος 6.000 ανδρών, που θα αποτελείται από τις εφεδρείες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Βέβαια, όπως δήλωσαν οι Βρετανοί αξιωματούχοι, ακόμη τα πάντα βρίσκονται υπό σχεδιασμό. Εντούτοις, όπως μετέδωσε το BBC, το σώμα θα αναλάβει δράση σε περίπτωση που στη Βρετανία εκδηλωθεί τρομοκρατικό χτύπημα ανάλογο με εκείνο της 11ης Σεπτεμβρίου ή επίθεση με βιολογικά ή χημικά όπλα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εθελοντές που θα στελεχώσουν το νέο Σώμα θα παραμένουν στις κανονικές τους μονάδες και θα καλούνται μόνο εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις, ενώ θα εκπαιδεύονται για τουλάχιστον έξι επιπλέον εβδομάδες το χρόνο και θα είναι έτοιμοι εντός ολίγων ωρών.

Αποστολή τους, η αναζήτηση επιζώντων, η φύλαξη των υποδομών της χώρας, όπως εγκαταστάσεις νερού, αερίου και τηλεπικοινωνιών ή θέματα που έχουν να κάνουν με τις μετακινήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ