Τρίτη 11 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Γιγαντιαία διαδήλωση των εργατικών συνδικάτων

ΜΑΔΡΙΤΗ.--

Πρόβα τζενεράλε για τη γενική απεργία που προγραμματίζεται για τις μέρες της Συνόδου της ΕΕ και τις κινητοποιήσεις που θα λάβουν χώρα ήταν η διαδήλωση που πραγματοποίησαν την Κυριακή τα εργατικά συνδικάτα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς τις προωθούμενες από την κυβέρνηση μεταρρυθμίσεις στην εργασιακή νομοθεσία, οι οποίες αφορούν κυρίως τους άνεργους.

Οι δρόμοι της Σεβίλλης (που βρίσκεται στο νότο της χώρας), η οποία θα φιλοξενήσει και τη Σύνοδο, κατακλύστηκαν από κόσμο (οι διοργανωτές κάνουν λόγο για 250.000 εργαζόμενους) που έδωσε το «παρών», η δε μαζική αυτή διαδήλωση ουσιαστικά αποτελεί πρόγευση ή και υπόσχεση για τις κινητοποιήσεις, αλλά και για τη γενική απεργία της 20ής του Ιούνη.

Αποτέλεσμα της δράσης και των προγραμματισμένων διαδηλώσεων θα πρέπει να θεωρείται η σκέψη που κάνει λόγο για μεταφορά της Συνόδου Κορυφής, η οποία ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στη Σεβίλλη το διήμερο 20-22 του Ιούνη, στη Μαδρίτη.

Η ιδέα αυτή εξετάζεται ήδη από την ισπανική κυβέρνηση καθώς τα συνδικάτα έχουν κηρύξει γενική απεργία στη χώρα, μια μέρα πριν την πραγματοποίηση της συνόδου, γεγονός που θα παραλύσει τη χώρα. Ηδη, ο Δήμος Σεβίλλης δηλώνει αδυναμία να «λειτουργήσει» υπό αυτές τις συνθήκες ενώ δημιουργείται μείζον θέμα και με την προσέλευση των αντιπροσωπειών, αφού οι αεροπορικές συνδέσεις θα νεκρώσουν από και προς τη χώρα. Σύμφωνα με την ισπανική κυβέρνηση, αν μεταφερθεί στη Μαδρίτη, εξασφαλίζεται η μεταφορά τους με ειδικές πτήσεις σε αεροπορική βάση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ