Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Με πλοίο - σκυλοπνίχτη!

Αρθρο του πρωθυπουργού, με τίτλο: «Η οικονομία δεν μπορεί να ανατεθεί σε αυτόματο πιλότο», δημοσίευσε η χτεσινή «Ελευθεροτυπία». Αντικείμενό του, η μετα-ΟΝΕ εποχή, το νέο περιβάλλον, οι προκλήσεις, η οικονομική σταθερότητα, η αναπτυξιακή διαδικασία, οι νέες ευκαιρίες, αλλά και οι μάχες που πρέπει να δώσουμε με έμφαση κλπ., κλπ.

Οσο και αν ψάξαμε πίσω και κάτω από τις ψυχρές, ηχηρές φράσεις, δεν μπορέσαμε να βρούμε μια κουβέντα, κάτι που να αναφέρεται στους εργαζόμενους αυτής της χώρας, στα προβλήματα, στις ανάγκες τους, στη θέση τους σ' αυτό το νέο περιβάλλον! Ο ελληνικός λαός αναφέρεται μόνο σε μια περίπτωση, εκεί που ο πρωθυπουργός εκφράζει την ελπίδα του ότι θα εμπιστευτεί στον ίδιο και στο ΠΑΣΟΚ «και το νέο αυτό στοίχημα»!

«Το πλοίο της Ελλάδας - καταλήγει - πρέπει στα τέλη της επόμενης τετραετίας να έχει εκτελέσει το δρομολόγιό του με τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία»...

Κάποτε ο Ανδρέας Παπανδρέου καλούσε το λαό να κάνει θυσίες για «να μη χάσει το τρένο»... Τώρα ο μηχανοδηγός αναβαθμίστηκε σε... καπετάνιο και το δρομολόγιο προς τη σύγχρονη βαρβαρότητα γίνεται με πλοίο - σκυλοπνίχτη, ώστε να στείλουν με μεγαλύτερη ακρίβεια στο βυθό ό,τι απόμεινε από δικαιώματα και κατακτήσεις του πληρώματος. Μόνο που τα πληρώματα καμιά φορά στασιάζουν, κύριε Σημίτη, όσο σκληρός και αν είναι ο νόμος του καραβιού!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ