Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Περήφανος αισθάνεται ο πρωθυπουργός

Υπέρμαχος του «Συμφώνου Σταθερότητας στα Βαλκάνια», που επιβάλλει την ιμπεριαλιστική νέα τάξη στην περιοχή, εμφανίστηκε χτες στη Βουλή ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση - «πάσα» του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γ. Γιαννάκη. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην υιοθέτηση του «Συμφώνου», για το οποίο είπε ότι πρέπει να προχωρήσει ακόμα περισσότερο.

Ο Κ. Σημίτης ανέφερε ότι στην πρόσφατη σύνοδο κυβερνήσεων στο Βουκουρέστι έγινε συζήτηση για το Σύμφωνο αυτό και είπε ότι ήδη έχουν συγκεντρωθεί τα σχέδια για τα έργα που θα γίνουν στα Βαλκάνια και στις 29 Μαρτίου θα γίνει συνδιάσκεψη χωρών που θα χρηματοδοτήσουν τα έργα αυτά.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο Κόσσοβο, είπε ότι οι αναμετρήσεις που γίνονται εκεί είναι «επικίνδυνες» και θα πρέπει η όλη κατάσταση να αντιμετωπιστεί με «κινήσεις υπέρβασης». Μία από αυτές, είπε ο πρωθυπουργός, είναι η επανεξέταση του εμπάργκο που έχει επιβληθεί στη Γιουγκοσλαβία και τόνισε ότι η πρόσφατη εξαμηνιαία άρση του αεροπορικού εμπάργκο ήταν πρόταση της Ελλάδας που αποδέχτηκε η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Τέλος, ο Κ. Σημίτης είπε ότι θα πρέπει να προχωρήσει το «Σύμφωνο Σταθερότητας» και στους τομείς που αφορούν τα θέματα της ασφάλειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ