Τετάρτη 12 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΙΟΥΝΗ
Να ενημερωθούν όλοι, να συμμετάσχουν όλοι!

Το μήνυμα της απεργίας απλώνεται παντού

Εργαζόμενο τον εργαζόμενο, υπάλληλο τον υπάλληλο, σωματείο το σωματείο κι όπου δεν υπάρχει μέσα από σύσταση Επιτροπών Αγώνα, ώρα την ώρα, στον ένα μετά τον άλλο τους χώρους δουλιάς, σ' όλους τους κλάδους, σ' όλες τις πόλεις, απλώνεται η δράση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, με στόχο η πανελλαδική πανεργατική - πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 18 του μήνα να έχει τα χαρακτηριστικά μιας βροντερής απάντησης των εργαζομένων στις αντεργατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης.

Αντικείμενο των συζητήσεων που γίνονται πλέον παντού, το σύνολο των ανατροπών που προωθούνται με το νομοσχέδιο - έκτρωμα για το Ασφαλιστικό. Η συζήτηση περνά γρήγορα στην ανάγκη για όσο το δυνατόν υψηλότερη συμμετοχή στην απεργία και συνακόλουθα για τη μαζική και δυναμική παρουσία στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Δεκάδες είναι οι εξορμήσεις που προγραμματίζονται καθημερινά και τα πρώτα μηνύματα είναι ήδη ενθαρρυντικά για τη συμμετοχή και παρουσία στην απεργία. Κι αυτό παρά την πολυδάπανη διαφημιστική, υπέρ της κυβέρνησης, εκστρατεία που κάνουν χρυσοπληρωμένα στελέχη της ΠΑΣΚΕ, για να εκβιάσουν κύρια την εκλογική πελατεία του κυβερνητικού κόμματος να μη συμμετάσχει στην απεργία.

Εκτός από τις αποφάσεις που έχουν παρθεί ήδη από ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, μια σειρά Εργατικά Κέντρα συμμετέχουν με ειδικές αποφάσεις: Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Πάτρας, Λάρισας, Φωκίδας, Αγρινίου, Αρκαδίας, Καλαμάτας, Πύργου, Λουτρακίου, Κεφαλλονιάς, Καστοριάς, Κοζάνης, Αρτας, Λευκάδας.

Απόφαση συμμετοχής στην απεργία έχουν πάρει επίσης, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού -Δέρματος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών υπαλλήλων, η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ, η Ομοσπονδία μισθωτών Τύπου και βιομηχανίας Χάρτου.

Ηδη σε εκατοντάδες ανέρχονται οι αποφάσεις στα πρωτοβάθμια σωματεία, ενώ μια σειρά συντονιστικών επιτροπών Αγώνα σωματείων και συνδικαλιστών όπως στην Πρέβεζα, την Κέρκυρα, τα Χανιά και το Ηράκλειο συνεδριάζουν και προγραμματίζουν περιοδείες και εξορμήσεις.

  • Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων Μετάλλου Ελευσίνας, συμμετέχει στην 24ωρη Πανεργατική - Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 18 του μήνα. Καλεί όλους τους εργαζόμενους της περιοχής στη συγκέντρωση στην Πλατεία Ηρώων Ελευσίνας, στις 10.30 το πρωί.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ