Τετάρτη 12 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Για έναν μεγάλο εργατικό ξεσηκωμό

«Ολοι στους δρόμους»! Με αυτό το σύνθημα το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, κάτω από την πίεση των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων, βγαίνει μπροστά και απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους της πόλης, στις 18 του μήνα στις 10 το πρωί, να συγκροτήσουν στην πλατεία Λουδοβίκου στον ηλεκτρικό σταθμό τη μεγαλύτερη απεργιακή συγκέντρωση που έχει γνωρίσει μέχρι σήμερα το πρώτο λιμάνι της χώρας! Οι εργαζόμενοι του Πειραιά καλούνται με το μαζικό και αποφασιστικό τους «παρών» στη νέα απεργιακή μάχη να δώσουν την κατάλληλη απάντηση στην κυβερνητική πολιτική που διά ροπάλου, βατραχανθρώπων και προβοκατόρων επιχειρεί να σφαγιάσει τα κοινωνικοασφαλιστικά τους δικαιώματα, να τους καταδικάσει στην ανεργία και την ανέχεια. Το σύνθημα για την προετοιμασία του παμπειραϊκού ξεσηκωμού δόθηκε χτες το απόγευμα στη σύσκεψη που έγινε στο Εργατικό Κέντρο των πρωτοβάθμιων σωματείων της πόλης.

«Βρισκόμαστε μια ανάσα πριν την κατεδάφιση της Κοινωνικής μας Ασφάλισης. Τα περιθώριά μας τελείωσαν. Με τον αγώνα μας πρέπει να σταματήσουμε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και να την αναγκάσουμε να πάρει πίσω το νομοσχέδιό της» επισήμανε, «ανοίγοντας» τη συζήτηση, ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Μ. Νουφαρίτσης, ο οποίος επισήμανε τις ιστορικές ευθύνες που φέρει η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος. Το λόγο πήρε και ο Γ. Γαβρίλης, μέλος της διοίκησης του ΕΚΠ, ο οποίος τόνισε τη σημασία που έχει η μαζικότητα της νέας απεργίας.

Ο Ι. Πουντίδης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου, κατήγγειλε την ανακοίνωση που έστειλε ο πρόεδρος του ΕΚΠ και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ Ι. Μίχας προς όλα τα σωματεία, με την οποία καλεί τους εργαζόμενους σε ανοιχτή απεργοσπασία και επισήμανε ακόμα ότι «τώρα πρέπει τα πόδια μας να πάρουν φωτιά για την προετοιμασία του αγώνα μας. Η μαζική, ουσιαστική, αποφασιστική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία θα είναι η δική μας απάντηση στην κυβερνητική πολιτική και στους κατασταλτικούς της μηχανισμούς».

Ανάλογα και ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Γ. Τούσσας υπογράμμισε: «Ταυτόχρονα με την προετοιμασία της απεργίας πρέπει μέσα στα εργοστάσια να παλέψουμε για να αποδυναμωθούν οι δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος που ταυτίζονται με τις αστικές θεωρίες του κοινωνικού εταιρισμού και της συναίνεσης. Να ισχυροποιηθεί η τάση της σύγκρουσης με αυτή την πολιτική που υπηρετείται και από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ». Κατήγγειλε ακόμα τις προβοκατόρικες επιχειρήσεις που έχει στήσει η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας για να συκοφαντήσει και να χτυπήσει τους εργατικούς αγώνες και υπογράμμισε ότι αυτή «η απεργία πρέπει να αποτελέσει τον μεγαλύτερο αγωνιστικό ξεσηκωμό που έχει γνωρίσει ο Πειραιάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ