Παρασκευή 14 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στη φυλακή ο Δ. Αϊβατζίδης

Προφυλακιστέος κρίθηκε χτες, μετά την απολογία του στη 2η ειδική ανακρίτρια Αθηνών, ο 38χρονος τοξικομανής Δημήτρης Αϊβατζίδης, τόσο για την απόπειρα εμπρησμού με γκαζάκια των γραφείων του ΟΚΑΝΑ στα Εξάρχεια στις 5 Ιουνίου, όσο και για την επίθεση στον ίδιο χώρο και στο σπίτι του πρωθυπουργού το περασμένο Σάββατο. Συγκατηγορούμενοί του στην πρώτη υπόθεση είναι οι Μάριος Πατσαβός και Ι. Μαράκης, οι οποίοι επίσης προφυλακίστηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκαν και οι τρεις ότι επιχείρησαν να κάψουν το κτίριο του ΟΚΑΝΑ, υποστηρίζοντας ότι η σχετική ομολογία τους ήταν προϊόν κακοποίησης από αστυνομικούς. Ιδιαίτερα ο Μ. Πατσαβός είπε στην ανακρίτρια ότι ξυλοκοπήθηκε άγρια στο αστυνομικό τμήμα. Η μητέρα του δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ήταν χτυπημένος και καμένος από τσιγάρα σε διάφορα σημεία του σώματός του, ενώ ο δικηγόρος του μίλησε για έντονα σημάδια στην πλάτη, για τα οποία ζήτησε από την ανακρίτρια και ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη «για να διαπιστωθεί ο τρόπος που του αποσπάστηκε η ομολογία».

Ο συνήγορος, εξάλλου, του Δ. Αϊβατζίδη δήλωσε ότι η προσοχή πρέπει να εστιαστεί στο γεγονός ότι ο πελάτης του είναι τοξικομανής 23 χρόνια, ουδέποτε είχε προβεί σε αξιόποινες πράξεις και ξαφνικά εμφανίζεται σαν ο πιο επικίνδυνος εγκληματίας.

Εξω από το ανακριτικό γραφείο δημιουργήθηκε κάποια στιγμή ένταση, όταν μερικοί φίλοι του Δ. Αϊβατζίδη τον χειροκρότησαν κατά την προσαγωγή του, φωνάζοντας: «Πες τα Δημήτρη! Πες όλη την αλήθεια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ