Παρασκευή 14 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
«Αποστειρωμένη ζώνη» το κέντρο

«Συνήθη μέτρα για περιπτώσεις πορειών, διαδηλώσεων ή άλλων συναφών εκδηλώσεων» λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν από την εφαρμογή του προσωρινού αυτού μέτρου, θα είναι ιδιαίτερα πολύτιμα για τη συνέχεια». Αυτό δήλωσε χτες ο υπουργός Τύπου Χρ. Πρωτόπαπας, αναφερόμενος στα αστυνομικά μέτρα που ισχύουν στην περιοχή της κατοικίας του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, στο Κολωνάκι. Η οδός Αναγνωστοπούλου έχει αποκλειστεί μεταξύ των οδών Ξάνθου και Ηρακλείτου, ενώ ο αστυνομικός έλεγχος της περιοχής έχει ενταθεί.

«Πιθανόν να χρειαστεί να δοκιμαστεί και κάποιο άλλο μέτρο, το οποίο δε γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή. Δεν μπορώ να προκαθορίσω τις αποφάσεις και τις προσαρμογές που θα χρειαστεί να κάνουν οι αρχές ασφαλείας, οι οποίες έχουν την ευθύνη», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Με αυτόν τον... ξεκάθαρο τρόπο έκανε σαφές ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πάρει κι άλλα μέτρα αστυνόμευσης του κέντρου της Αθήνας έτσι ώστε να γίνει, πλέον, η «καλύτερα φυλασσόμενη περιοχή». Αλλωστε η οδός Αττικού όπου βρίσκεται η επίσημη πρωθυπουργική κατοικία είναι απροσπέλαστη από διαδηλωτές. Οπως και το κτίριο της Βουλής.

Στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών χτες τέθηκε από δημοσιογράφο το θέμα της έντασης των περιπολιών στην περιμετρική ζώνη του Συντάγματος και εντός του προαυλίου της Βουλής. Η απάντηση του Χ. Πρωτόπαππα ήταν ότι «είναι συνήθη μέτρα για περιπτώσεις πορειών διαδηλώσεων ή άλλων συναφών εκδηλώσεων».

Σε ερώτηση αν υπάρχει προοπτική αυτό το μέτρο της «αποστειρωμένης ζώνης» να επεκταθεί και κάπου αλλού, ο Χρ. Πρωτόπαππας απάντησε: «Μπορώ να το γνωρίζω αυτό; Είναι δυνατό να κάνετε τέτοια ερώτηση; Μπορώ να ξέρω τι θα κάνουν οι αρχές ασφαλείας; Θα με ρωτήσουν; Σας παρακαλώ!» Ετσι ο υπουργός Τύπου εξηγήθηκε και δήλωσε ότι τα μέτρα ασφαλείας, πλέον, αποφασίζονται και εκτελούνται από την ΕΛΑΣ, μεταθέτοντας σε αυτήν το βάρος της λήψης πολιτικών αποφάσεων, όπως είναι τα μέτρα ασφαλείας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ