Παρασκευή 14 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΙΚΗ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ ΣΤΗ ΧΑΓΗ
Η κατάθεση του στρατηγού Νάουμαν

Η χτεσινή κατάθεση του ΝΑΤΟικού στρατηγού, Κλάους Νάουμαν είχε ως βασικό στόχο τη στήριξη εκείνης της κατηγορίας της ενάγουσας αρχής έναντι του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς πως ο πρώην Πρόεδρος γνώριζε τα πάντα και είχε τον ολοκληρωτικό έλεγχο για ό,τι αποτρόπαιο συνέβαινε στο Κοσσυφοπέδιο μέχρι τα τέλη της περασμένης δεκαετίας.

Ο Γερμανός στρατηγός κατέθεσε, λοιπόν, πως κατά τη διάρκεια τριών συναντήσεών του με τον πρώην Πρόεδρο της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας, ο τελευταίος του είχε πει με σαφήνεια πως μία ήταν η λύση για το Κοσσυφοπέδιο: να εξισορροπηθεί ο πληθυσμός ανάμεσα σε Σέρβους και Αλβανούς...

«Ο Μιλόσεβιτς είχε μια λύση για το Κόσσοβο: να σκοτώσει τους Αλβανούς. Είπε πως η λύση θα έπρεπε να ήταν ανάλογη μ' αυτό που έκαναν οι γιουγκοσλαβικές δυνάμεις στην Ντρένιτσα το 1945 και το 1949. Είπε πως τότε τους είχαμε συγκεντρώσει και σκοτώσει» είπε ο στρατηγός Νάουμαν, αναφερόμενος σε συνάντηση που είχαν στο Βελιγράδι τον Οκτώβρη του '98 ΝΑΤΟικοί αξιωματικοί με τον πρώην Πρόεδρο.

Ακολούθως, ο Νάουμαν αναφέρθηκε σε συνάντηση που είχε το 1999 (πριν την έναρξη των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών) με τον πρώην αρχηγό ΓΕΣ του γιουγκοσλαβικού στρατού, στρατηγό Μομτσίλο Πέρισιτς, λέγοντας πως ο τελευταίος του είχε πει πως «εάν ήθελε συγκεκριμένα αποτελέσματα, θα έπρεπε να απευθυνθεί στον Μιλόσεβιτς».

Και ο επίλογος του Νάουμαν ήταν ενδεικτικός του βασικού στόχου της κατάθεσής του. «Μετά απ' αυτή τη συνάντηση αναχώρησα απ' το Βελιγράδι με το συναίσθημα ότι ο Μιλόσεβιτς ήταν ο άνθρωπος που έλεγχε την κατάσταση»...

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αντεξέταση του στρατηγού απ' τον πρώην Πρόεδρο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ