Παρασκευή 14 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Πανελλαδικό απεργιακό μέτωπο για να μην περάσει το έκτρωμα

Ενα ισχυρό ανάχωμα για να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα που προωθεί η κυβέρνηση για ψήφιση στη Βουλή ορθώνουν οι εργαζόμενοι σ' όλη τη χώρα, με το απεργιακό τους μέτωπο.

Μέρα με τη μέρα το μέτωπο του αγώνα για να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο διευρύνεται κι αυτό θα εκφραστεί στην πανελλαδική εργατοϋπαλληλική απεργία στις 18 Ιούνη. Γίνεται καθαρό πως όλο και περισσότερες δυνάμεις μπαίνουν καθημερινά στη μάχη του αγώνα. Ο αριθμός των δευτεροβάθμιων και πρωτοβάθμιων συνδικαλιστών οργανώσεων που παίρνουν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία, αυξάνεται συνεχώς. Κοινός στόχος η υπεράσπιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και η διεύρυνσή τους.

Οι ολοφάνερες πλέον αντεργατικές επιδιώξεις της κυβέρνησης οδηγούν στην όξυνση της αντιπαράθεσης και αναγκάζουν ακόμα και όσους προσπαθούν «να πατήσουν σε δυο βάρκες» να δείξουν ποιοι πραγματικά είναι. Απέναντι στα όποια ταχυδακτυλουργικά τρυκ της κυβέρνησης, που προσπαθεί ακόμα και τώρα να παραπλανήσει τους εργαζόμενους, τον απεργοσπαστικό μηχανισμό της ΠΑΣΚΕ, είναι αναγκαίο οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις να δώσουν τη μάχη με ακόμα μεγαλύτερη ένταση, ώστε όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι να κάνουν δική τους την υπόθεση του συνεπούς ανυποχώρητου αγώνα, ως το μόνο δυνατό δρόμο για την κάλυψη των αναγκών τους.

Μέχρι σήμερα αποφάσεις έχουν πάρει ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα: Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Πάτρας, Λάρισας, Φωκίδας, Αγρινίου, Αρκαδίας, Καλαμάτας, Πύργου, Λουτρακίου, Κεφαλλονιάς, Καστοριάς, Κοζάνης, Αρτας, Λευκάδας, Σάμου, Αμαλιάδος, Ζακύνθου, Ρόδου, Μεγάρων, Κέρκυρας, Ιωαννίνων, Πρέβεζα, Θεσπρωτία, Μεσολόγγι, Τρίκαλα.

Απόφαση συμμετοχής έχουν πάρει επίσης η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας, η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, η Ομοσπονδία Γάλατος, Ποτών Τροφίμων. Κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση απευθύνει και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας. Αντίστοιχα πληθαίνουν καθημερινά και οι αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία πρωτοβάθμιων σωματείων.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι με τη συμμετοχή τους στην απεργία απαντούν: «στο διάτρητο νομοσχέδιο, τις προκλήσεις και τον εγκλωβισμό της Κοινωνικής Ασφάλισης στο βωμό συγκυριακών σκοπιμοτήτων με δημοκρατικό, θεσμικό, θετικό τρόπο, με την καθολική συμμετοχή τους στη γενική απεργία για την προάσπιση δικαιωμάτων, για τη διεύρυνση και κατοχύρωσή τους άμεσα και μεσομακροπρόθεσμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ