Παρασκευή 14 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τέτοια παραδείγματα μας καθοδηγούν

Στερνό «αντίο» χτες στον Γιάννη Σκούφογλου

Το στερνό «αντίο» στον αγωνιστή Γιάννη Σκούφογλου είπαν χτες το απόγευμα στο νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης συγγενείς, φίλοι και σύντροφοι. Με την υπόσχεση πως θα κρατήσουν ψηλά τη σημαία του αγώνα, όπως ο ίδιος έκανε σε όλη του τη ζωή.

Ο Γιάννης Σκούφογλου «έφυγε» προχτές Τετάρτη. Σ' όλη του τη ζωή ήταν ταγμένος στον αγώνα για μια άλλη κοινωνία, όπου η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο θα έχει πια καταργηθεί. Εκμετάλλευση που ο ίδιος βίωσε από πολύ νωρίς, όταν και από μικρό παιδί ακόμα μπήκε στη βιοπάλη.

Γρήγορα αντιλήφθηκε την ανάγκη του αγώνα και εντάχθηκε στις γραμμές του συνδικαλιστικού κινήματος και του ΚΚΕ. Αναδεικνύεται σε σύντομο χρονικό διάστημα συνδικαλιστικό στέλεχος. Την περίοδο της δικτατορίας πηγαίνει, κατόπιν εντολής του Κόμματος, στην Ιταλία, όπου και βοηθά στη συνδικαλιστική οργάνωση των μεταναστών και φοιτητών, ενώ πρωτοστατεί στη δημιουργία της ΕΣΑΚ. Στη συνέχεια, στην Ελλάδα, εργάζεται σαν βιομηχανικός εργάτης, αναδεικνύεται σε συνδικαλιστικό στέλεχος και ως μέλος του γραφείου της ΕΕ της ΕΣΑΚ συμβάλλει στην οργάνωση και ανάπτυξη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Ο Γιάννης Σταυρόπουλος, απευθύνοντας το στερνό «χαιρετισμό» στο σύντροφο Γιάννη, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, τόνισε: «Ο σύντροφος Γιάννης μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του στάθηκε πιστός στα ιδανικά της εργατικής τάξης και του Κόμματος, στάθηκε κόντρα σε όλες τις θύελλες που πέρασε η πατρίδα και ο λαός μας».

Εκ μέρους του Γραφείου της ΕΣΑΚ ο Δημ. Αγκαβανάκης σημείωσε: «Η σεμνότητα, η ανιδιοτέλεια, η αισιοδοξία, η αγωνιστικότητα καταξιώθηκαν στο πρόσωπό σου και έτσι έγινες πρότυπο για όλους μας. Εγινες χρήσιμο παράδειγμα στις μέρες μας, που οι αξίες εμπορευματοποιούνται και καταντάνε απαξίες στα δόκανα του αδηφάγου κεφαλαίου, των κυβερνήσεών του και των άλλων πολιτικοοικονομικών οργανισμών του. Αυτό το παράδειγμα και οι αγωνιστικές παρακαταθήκες σου για τη λευτεριά, την εθνική ανεξαρτησία, τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό μάς καθοδηγούν στην ανάπτυξη των σύγχρονων ταξικών αγώνων».

Στην κηδεία παραβρέθηκαν πολυμελείς αντιπροσωπείες της ΚΕ του ΚΚΕ και της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ. Επίσης στελέχη της ΕΕ της ΕΣΑΚ και της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τελευταίο κατευόδιο στον σ. Γιάννη Μανούση (2012-01-06 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2011-01-18 00:00:00.0)
Στερνό «αντίο» στον σ. Γιάννη Σιάννη (2008-10-28 00:00:00.0)
Στερνό «αντίο» στον Μήτσο Σαχίνη (2004-07-27 00:00:00.0)
«Εφυγε» ο Γιάννης Γιάνναρης (2000-12-28 00:00:00.0)
Υπόσχεσή μας να σου μοιάσουμε (1995-01-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ