Παρασκευή 6 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υπόσχεσή μας να σου μοιάσουμε

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και αγωνιστικής απόφασης κηδεύτηκε ο Νίκος Σκαρτσιάρης

Κηδεύτηκε χτες στο ναό Παντανάσσης στην Πάτρα ο συνδικαλιστής και στέλεχος του ΚΚΕ Νίκος Σκαρτσιάρης,που έφυγε αιφνίδια από κοντά μας. Τον Ν. Σκαρτσιάρη αποχαιρέτησαν πολλοί φίλοι και συναγωνιστές του από το συνδικαλιστικό κίνημα και σύντροφοί του στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες.

Την οδύνη της για τον απροσδόκητο χαμό του Νίκου Σκαρτσιάρη, πρωτοπόρου αγωνιστή και άξιου στελέχους του συνδικαλιστικού κινήματος των οικοδόμων, εκφράζει η διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας."Σε κάθε περίοδο - αναφέρει - βάδισε μπροστά στις ανάγκες και στις απαιτήσεις. Ορθιος πάλεψε και αλύγιστος αντιμετώπισε διώξεις, φυλακίσεις, βασανιστήρια, εξορίες. Μέχρι την τελευταία στιγμή συμμετείχε δραστήρια στη ζωή, τη δράση και τους αγώνες του κλάδου και των εργαζομένων της χώρας μας, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα και τα δίκαιά τους. Περπάτησε πάντα σταθερά στο δρόμο της ταξικής πάλης. Εβαλε τη σφραγίδα του σε όλους τους αγώνες και κατακτήσεις των εργαζομένων".

Και η διοίκηση του Συνδικάτου καταλήγει: "Σύντροφε, Νίκο. Οι εργαζόμενοι, οι οικοδόμοι, τα στελέχη του Συνδικάτου μας θα σε θυμούνται και θα σε ευγνωμονούν. Υπόσχεσή μας, να σου μοιάσουμε".

Η ΤΕ Θεσσαλονίκης της ΕΣΑΚ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι ο ξαφνικός θάνατος του Νίκου Σκαρτσιάρη αποτελεί μια μεγάλη απώλεια για την παράταξη, για το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους της χώρας. Εκφράζει επίσης τη βαθιά της λύπη και τα συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Νίκου Σκαρτσιάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ