Παρασκευή 6 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διεκδικητικό κίνημα κόντρα στη συναίνεση

Δηλώσεις της Αλ. Παπαρήγα μετά από συνάντησή της με τους αιρετούς νομάρχες

Την ετοιμότητα του ΚΚΕ να παλέψει και να συμπαρασταθεί σε όλους εκείνους που θα διεκδικήσουν ουσιαστικές αρμοδιότητες και πόρους για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, εξέφρασε χτες η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,στη διάρκεια συνάντησής της με τον Ευάγγελο Κουλουμπή,επικεφαλής αντιπροσωπείας του προσωρινού συντονιστικού οργάνου των αιρετών νομαρχών που την επισκέφτηκε στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό. "Αρμοδιότητες και πόροι πηγαίνουν μαζί, έτσι ώστε να μην υποχρεώνονται τα Νομαρχιακά Συμβούλια να καταφεύγουν στην παράλληλη φορολογία του λαού", τόνισε η Αλ. Παπαρήγα.

Μετά το τέλος της συνάντησης και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για διάφορα ζητήματα της επικαιρότητας, η Αλ. Παπαρήγα ανάμεσα σε άλλα δήλωσε:

  • Σχετικά με το θέμα της αναστολής των δικών:

Το θέμα αυτό πάει πολύ πιο πέρα από ένα απλό συμψηφισμό κατηγοριών και δικών. Φαίνεται ότι εδώ υπάρχει μια ουσιαστικότερη παρέμβαση του επιχειρηματικού κόσμου και ενδεχόμενα και του ξένου παράγοντα που θέλει να αλλάξουν οι κανόνες της ψευδεπίγραφης αντιπαράθεσης στην Ελλάδα ανάμεσα στα δύο κόμματα και να περάσει τον "οδοστρωτήρα" της συναίνεσης. Η εθνική ομοψυχία που πρόβαλε ο πρωθυπουργός, κατά τη γνώμη μας έχει άλλη ερμηνεία και πρέπει να έχει άλλη ερμηνεία για το λαό. Ο πρωθυπουργός λέει για εθνική ομοψυχία, δηλαδή λαϊκή υποταγή στην πολιτική της κυβέρνησης, στην πολιτική του πολυεθνικού κεφαλαίου. Εμείς αντιτάσσουμε τη λαϊκή ομοψυχία και την πάλη για να μην περάσει αυτή η πολιτική, είτε είναι κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ είτε οποιοδήποτε άλλο κόμμα ή σχηματισμός που ακολουθεί τέτοια πολιτική. Είναι φανερό λοιπόν ότι είμαστε αντίθετοι στην πρόταση της κυβέρνησης και σε ό,τι υποκρύπτεται πίσω απ' αυτήν την πρόταση. Μέσα στη Βουλή θα καταγγείλουμε αυτήν την κατάσταση και από κει και πέρα στο ερώτημα πώς θα εκφραστεί η στάση του ΚΚΕ, το ΠΓ έχει αναθέσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα να ρυθμίσει θέματα διαδικαστικού χαρακτήρα.

  • Για την εισοδηματική πολιτική του 4+σν4%:

Η συνάντηση ΓΣΕΕ - ΣΕΒ μου έδωσε την εντύπωση μιας στημένης και προαποφασισμένης ενέργειας, δηλαδή να φανεί ότι ο ΣΕΒ δίνει κάτι παραπάνω από αυτό που η κυβέρνηση έδωσε για τους δημοσίους υπαλλήλους. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να παραπλανηθούν. Αυτό το 1% παραπάνω δεν πρόκειται να αλλάξει καθόλου την κατάσταση και να θίξει τα υπερκέρδη των βιομηχάνων, των κατασκευαστικών εταιριών και των άλλων εκπροσώπων του μεγάλου και ιδιαίτερα του ξένου κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δεχτούν αυτά τα ψίχουλα και πρέπει να διεκδικήσουν σε κάθε χώρο δουλιάς και μέσα από τις συμβάσεις αυξήσεις και επίσης να διευρύνουν την πάλη τους για δωρεάν πραγματικά σύγχρονη παιδεία, λαϊκή υγεία και κατάργηση αντιλαϊκών φόρων. Δεν υπάρχει άλλη λύση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ