Παρασκευή 6 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΕΒ
Η οικονομία σε "στασιμότητα"

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Ι. Στράτος, ομολόγησε αυτό που οι πάντες γνωρίζουν. Ο ίδιος, παρά το μπαράζ αυξήσεων, αξιώνει να αφεθούν... ελεύθερες οι δυνάμεις της "αγοράς"!

Τη ...διαπίστωση ότι η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να βρίσκεται σε "στασιμότητα" έκανε χτες η ηγεσία των βιομηχάνων μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ, Μ. Εβερτ,διαψεύδοντας περίτρανα τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που υποστηρίζει ότι η οικονομία αρχίζει να μπαίνει στο σωστό δρόμο. Την ίδια στιγμή, βέβαια, οι βιομήχανοι έκαναν σαφές ότι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν να θιχτεί ούτε στο ελάχιστο το καθεστώς πλήρους απελευθέρωσης, που ισχύει στην αγορά και το οποίο τροφοδοτεί με τον καλύτερο τρόπο την ασύδοτη και κερδοσκοπική δράση των κάθε είδους μεγαλοεπιχειρηματιών σε βάρος των εργαζόμενων.

Σε σχετικές δηλώσεις που έκανε στο τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος του ΣΕΒ Ι. Στράτος,τόνισε χαρακτηριστικά: "Αυτό που μας απασχολεί είναι ότι ακόμα δεν μπορέσαμε να ξεφύγουμε από τη στασιμότητα και να προχωρήσουμε σε μια ταχύτερη ανάπτυξη", προσθέτοντας ότι "το βασικότερο πρόβλημα της χώρας μας είναι η δυναμική του πολύ υψηλού δημόσιου χρέους, το οποίο δεν επιτρέπει την άσκηση μιας σωστής νομισματικής, συναλλαγματικής και εισοδηματικής πολιτικής, για να μπορέσει να αναπτυχθεί ο τόπος".

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το μπαράζ αυξήσεων που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες σε βασικά είδη και τις επιπτώσεις που θα έχει αυτό στον πληθωρισμό και το δημόσιο χρέος, ο Ι. Στράτος υποστήριξε ότι θα πρέπει να δουλέψουν οι δυνάμεις της αγοράς, προσθέτοντας ότι ο παρεμβατικός ρόλος του κράτους δεν μπορεί να είναι αντίθετος με την εξέλιξη της αγοράς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ