Παρασκευή 6 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Με "αποκλεισμό" πήραν τις επιδοτήσεις

Με δυναμικό αποκλεισμό του υποκαταστήματος της ΑΤΕ στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης κατάφεραν τελικά να εισπράξουν τις επιδοτήσεις για το καλαμπόκι οι παραγωγοί της περιοχής.

Οι αγρότες, που κατηγορούν και την Ομοσπονδία Γεωργικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης για την καθυστέρηση, αφού έπρεπε να εξαργυρωθούν οι επιταγές από τις 20 Δεκέμβρη, εξοργίστηκαν όταν οι υπάλληλοι της Τράπεζας, προχτές, επικαλέστηκαν βλάβη στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και δήλωσαν αδυναμία πληρωμής των επιταγών.

Οπως τονίζουν οι αγρότες, κάθε χρόνο αντιμετωπίζουν τα ίδια, κάνουν γιορτές χωρίς χρήματα, ενώ τους πιέζουν και τα χρέη. Το 1994 οι παραγωγοί στη Χαλάστρα είχαν να αντιμετωπίσουν και τη μελίγκρα που κατέβασε τη στρεμματική απόδοση κάτω από 500 κιλά, ενώ μια ικανοποιητική παραγωγή απαιτεί τουλάχιστον 100 κιλά στο στρέμμα.

Να σημειωθεί ότι στη Χαλάστρα υπάρχουν 1.500 περίπου παραγωγοί καλαμποκιού και συνολικά καλλιεργούνται 25 - 30.000 στρέμματα. Η επιδότηση είναι 13.000 δρχ. το στρέμμα. Από χτες, πάντως, μετά τις διαμαρτυρίες των παραγωγών, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές της ΑΤΕ στη Χαλάστρα λειτουργούν κανονικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ