Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ 1-1
Κόκκινη υπεροχή, κίτρινη ουσία...

Ο Βασίλης Λάκης άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ, με εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια

Photo Press

Ο Βασίλης Λάκης άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ, με εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια
Ανοικτούς λογαριασμούς όσον αφορά την υπόθεση πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου άφησαν χθες Ολυμπιακός και ΑΕΚ, που στον πρώτο αγώνα για τους «οκτώ» αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1. Βέβαια, με το αποτέλεσμα αυτό, τον πρώτο λόγο έχουν οι «κιτρινόμαυροι», καθώς υπάρχει η ρεβάνς της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου εκεί θα κριθούν όλα.

Οσον αφορά το χθεσινό παιχνίδι θα πρέπει να πούμε ότι ο Ολυμπιακός εκμεταλλευόμενος και την έδρα είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες. Παρ' όλα αυτά η ΑΕΚ, όπως και στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, φάνηκε να στέκεται καλά στον αμυντικό τομέα. Για άλλη μια φορά ο Γιάννης Παθιακάκης εφάρμοσε το συνεχές πρέσινγκ που άρχιζε λίγο κάτω από το χώρο του κέντρου. Πάντως ο Ολυμπιακός έφθασε κοντά στο γκολ σε δυο περιπτώσεις. Στο 19' σε σουτ του Αλεξανδρή από τη μικρή περιοχή ο Ατματζίδης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Στο 25' ο Ζάχοβιτς βρέθηκε μόνος του στα δεξιά της «κιτρινόμαυρης» άμυνας και σε διαγώνιο σουτ που επιχείρησε έδιωξε σε κόρνερ ο Ατματζίδης. Οι «Ενωσίτες» όμως ήταν αυτοί που ευτύχησαν να πανηγυρίσουν πρώτοι γκολ. Μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα και ειδικότερα στο 32' ο Βασίλης Λάκης πήρε την μπάλα από τη σέντρα, πέρασε με χαρακτηριστική άνεση τέσσερις παίκτες του Ολυμπιακού, έφτασε στην περιοχή και πλάσαρε τον Τοχούρογλου, που δεν μπόρεσε να αντιδράσει, κάνοντας το 0-1 για την ΑΕΚ. Στο 41ο, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση, όταν μετά από ατομική προσπάθεια του Μαυρογενίδη, η μπάλα έφτασε στον Ζάχοβιτς, ο οποίος έκανε το «γνωστό» του τακουνάκι, για να διώξει την τελευταία στιγμή πάνω στη γραμμή ο Καψής.

Στην επανάληψη, οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε ανούσιες προσπάθειες, κινούμενες κυρίως στο χώρο του κέντρου. Η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοσή της, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» εξακολουθούσαν να επιζητούν το γκολ της ισοφάρισης χάνοντας μερικές ακόμα ευκαιρίες. Στο 56' ο Ολυμπιακός βρέθηκε μια ανάσα από την ισοφάριση, όταν ο Γκόγκιτς έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα πήγε στον Γιαννακόπουλο, ο οποίος επίσης με κεφαλιά, μπροστά σε κενή εστία, έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Ατματσίδη. Ενα τέταρτο πριν τη λήξη του παιχνιδιού ήρθε η «λύτρωση» για τους Πειραιώτες όταν μετά από σέντρα του Μαυρογενίδη ο Αλεξανδρής με κεφαλιά - «ψαράκι» έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΚ «αναπτερώνοντας» τις ελπίδες του Ολυμπιακού.

Καλή η διαιτησία του Καλύβα από το σύνδεσμο Βοιωτίας, που έδειξε κίτρινες κάρτες στους Κωστούλα, Κωστένογλου, Καραγιάννη, Σαβέβσκι, Κοπιτσή, Πέτκοφ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τοχούρογλου, Αμανατίδης, Πουρσανίδης, Μαυρογενίδης, Τζιωρτζόπουλος (46' Γκόγκιτς), Πασσαλής, Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλος (80' Νινιάδης), Ζάχοβιτς, Αλεξανδρής (89' Λουτσιάνο), Κωστούλας.

ΑΕΚ: Ατματσίδης, Καραγιάννης (67' Σαβέβσκι), Καψής, Κωστένογλου, Δέλλας, Λάκης, Πέτκοφ, Ζήκος, Κοπιτσής (88' Μάρκος), Μαλαδένης (80' Τσίριτς), Νικολαΐδης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρόκριση στην παράταση (2005-04-28 00:00:00.0)
Ανετη και ωραία (2000-03-09 00:00:00.0)
Ηταν ντέρμπι μόνο στα χαρτιά (1999-11-09 00:00:00.0)
Με κομμένη την ανάσα... (1999-01-30 00:00:00.0)
Αγνώριστοι και οι δύο... (1997-11-20 00:00:00.0)
Ιδανικό ξεκίνημα (1997-09-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ